26 / 04 / 2024

Avrasya OSB’de parselasyon işlemleri tamamlandı!

Avrasya OSB’de parselasyon işlemleri tamamlandı!

2,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen Avrasya Organize Sanayi Bölgesi (OSB); parsel bazında yüzde 42; alan olarak da yüzde 45 doluluğa ulaştı. Bölgede parselasyon işlemleri tamamlandı.  



Hazır giyim, tekstil ve lojistik sektörünün öncü isimlerinin bir araya gelerek 2,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirdiği Avrasya Organize Sanayi Bölgesi (OSB); parsel bazında yüzde 42; alan olarak da yüzde 45 doluluğa sahip oldu. Dünya'dan Barış Sedef'in haberine göre; mülkiyet sorunu olmayan Avrasya OSB’de, ikinci derece teşvik avantajlarına ek olarak, OSB olması nedeniyle üçüncü bölge teşvik avantajlarından da yararlanabiliyor. Nivak Grup CEO’su ve Avrasya OSB Müteşebbis Heyet Üyesi Aykut Küçük, Avrasya OSB’de parselasyon işlemlerinin tamamlandığına işaret ederek, “Toplam 193 parsele sahip olduğumuz bölgede metrekare bazında yüzde 45 doluluk oranına ulaştık. OSB’de kısmen de olsa firmalar faaliyetlerine başladı. Şu anda bölgede bin kişiye istihdam sağlanırken OSB’deki diğer firmaların tamamen faaliyete geçmesiyle birlikte bu rakamın 20 binleri bulmasını bekliyoruz” dedi.

Bölgede, 42 parsel üzerinde yatırım sürecinin devam ettiğinden bahseden Küçük, kalan parsellerde ise firmaların en kısa sürede yatırıma başlayacaklarını açıkladı. Aykut Küçük, parsel alanlarının 3 bin 500 ila 250 bin metrekare arasında değiştiğinden bahsederek, “LC Waikiki’nin Türkiye’deki en büyük operasyon merkezi Yalova’da olacak. Bölgedeki faaliyetlerimizi şimdilik kısmen sürdürüyoruz fakat bir ay içerisinde tamamen faaliyete geçeceğiz. OSB’mizde resmi süreçlerini tamamlayan ve inşaata başlayan firmalarımız bulunuyor. Yatırım yapıp faaliyete geçmek isteyen firmalarımız için Avrasya OSB olarak önemli avantajlar sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Yatırım konusunda Yalova’yı seçmelerinin, arsa maliyeti ve lokasyon avantajları başta olmak üzere birçok alanda kendilerine önemli fırsatlar sağladığından bahseden Aykut Küçük, “Bölgeyi seçmemizin en büyük nedeni buranın hem İstanbul hem Bursa hem de Kocaeli gibi büyük kentlere yakın olması. Ayrıca deniz, hava ve karayollarının birleşme noktasında yer alması da bu lokasyonu yatırım açısından cazip kılıyor” açıklamasında bulundu. Yalova’nın Osmangazi Köprüsü’nün geçiş güzergahında olmasının birçok bölgeye erişimde kolaylık sağladığından bahseden Küçük, “Büyükşehirlerde arsa maliyetleri yatırım yapmayı zorlaştırırken, Avrasya OSB içerisindeki arsa fiyatları çevre kentlere nazaran çok cazip. Bu açıdan da yatırım yapmak isteyenlerin değerlendirmesini öneririm” dedi.

Avrasya OSB olarak bölgeye 2,5 milyar lira tutarında yatırım ürettiklerinden bahseden Küçük, “Yalova’ya ilk geldiğimizde işgücü piyasası konusunda çekincelerimiz oldu. Ancak bölgenin lojistik imkânlarını ele aldığımızda bu alanda çevre illerden personel temin edilebileceğini gördük” diye konuştu. Çevre bölgelerden kente getirilebilecek nitelikli işgücünün lojistik maliyetinin ulusal ölçekteki birçok firma için büyük bir maliyet oluşturmayacağını söyleyen Küçük, yakın lokasyonda bulunan illerden gelecek personellerin yarım saatte Yalova’ya ulaşabileceklerini belirtti. Yılsonuna kadar altyapı çalışmalarını tamamlamayı planladıklarından bahseden Aykut Küçük, Yalova ve çevre illerden parsel tahsisleri konusunda ciddi talepler aldıklarından bahsetti.


Geri Dön