18 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli'nde iletişimi Turkcell sağlıyor!

Avrasya Tüneli'nde iletişimi Turkcell sağlıyor!

Asya ve Avrupa'yı ilk kez deniz tabanının altından kara yolu ile birleştirecek Avrasya Tüneli projesinde iletişimi Turkcell sağlıyor. Projede görevli yaklaşık 250 personel, kesintisiz iletişim kurabiliyor.



Turkcell'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Avrasya Tüneli projesinde görevli yaklaşık 250 personel, Turkcell'in sağladığı cep telefonu ve internet altyapısı sayesinde kesintisiz iletişim kurabiliyor.


Göztepe-Kazlıçeşme arasında inşaatı devam eden tünelde Turkcell ile mayıs ayından bu yana 280 bin dakikanın üzerinde konuşma gerçekleştirildi, 42 bin 800 SMS atıldı, 238 GB da data tüketildi.


 

- Hareketli anten yöntemi



Verilen bilgilere göre Türkiye'de ilk kez uygulanan "hareketli anten" yöntemi ile kazı mesafesi ilerledikçe Turkcell şebeke servis kalitesinin aynı seviyede kalması sağlanıyor.


Projede mobil iletişim kapsaması, yer yüzeyindeki sabit noktaların yanında 130 metre uzunluğundaki tünel kazma makinesi üzerine yerleştirilen  anten ile sağlanıyor. Günde 8-10 metre hızla tünel kazarak ilerleyen makinenin üzerindeki hareketli anten, fiber optik kablo üzerinden yeryüzündeki sabit haberleşme ünitesine bağlanarak personelin deniz tabanının altında bile Turkcell şebekesine erişim sağlamasını garanti altına alıyor.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Elönü, Turkcell olarak, tünelin inşaatı esnasında kesintisiz iletişim sağlamak üzere Türkiye'de bir ilke imza attıklarını kaydetti.


Elönü, "Kazı makinesi üzerindeki cihazımız sayesinde personelin hem birbiriyle ve dışarıyla olan iletişimini hem de iş güvenliği açısından çok önemli olan mobil kapsamayı güvence altına alıyoruz. Yer yüzeyi ve yeraltındaki istasyonlarımız, inşaat tamamlanana kadar tam kapasiteyle çalışacak" ifadelerini kullandı.


AA





Geri Dön