28 / 03 / 2024

Avrasya Tüneli'nin inşasında can kaybı yaşanmadı!

Avrasya Tüneli'nin inşasında can kaybı yaşanmadı!

Avrasya Tüneli projesinde çalışanlara 72 bin saatin üzerinde İş Güvenliği, Sağlığı ve Çevre Eğitimi verildiği belirtilirken, iş güvenliği kurallarının eksiksiz olarak uygulandığı Proje'de can kaybı yaşanan kazalar meydana gelmedi.




Mega yapılar ile çehresi değişen İstanbul,  Marmaray  ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ardından üçüncü büyük projeye de kavuştu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından önceki gün açılışı gerçekleştirilen Avrasya Tüneli, bugün hizmete girdi. İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi olarak da adlandırılan eser sayesinde, yılda toplam 160 milyon TL, yani 38 milyon litre yakıt tasarrufu sağlanacak.

EMİSYONU AZALTACAK

5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan dev proje sayesinde, egzos emisyon değerleri azalarak çevre kirliliği de önlenmiş olacak. Araçların yaydığı karbon monoksit, karbon dioksit, azot oksitler ve partiküller gibi zararlı maddeler yılda 82 bin ton azaltılarak çevresel katkı sağlanacak.

İNŞASINDA CAN KAYBI YOK

Günde bin 800 işçinin çalıştığı mega yapıda, tüm proje boyunca 12 binden fazla işçi görev aldı. Günde 195 iş makinesinin kullanıldığı projede, iş güvenliği ve işçi sağlığı için sürekli eğitimler verildi. Avrasya Tüneli projesinde çalışanlara 72 bin saatin üzerinde İş Güvenliği, Sağlığı ve Çevre Eğitimi verildiği belirtilirken, iş güvenliği kurallarının eksiksiz olarak uygulandığı Proje'de can kaybı yaşanan kazalar meydana gelmedi.




Yeni Şafak



Geri Dön