25 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli anketi meclis gündeminde!

Avrasya Tüneli anketi meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretine ve isminin belirlenmesine yönelik ankete ilişkin soru önergesi hazırladı.



Avrasya Tüneli anketi meclis gündeminde!


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Avrasya Tüneli'nin geçiş ücretine ve isminin belirlenmesine yönelik ankete ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularının Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanal önergesinde, "İstanbul trafiğine bir çözüm olacağı iddia edilen Avrasya Tüneli bu hafta trafiğe açıldı. Avrasya Tüneli geçiş ücretlerinin Dolar üzerinden belirlenmesinin ardından KDV eklemesi yapılacağı ve vatandaşlardan isteneceği bilgisi de basına yansımıştır. Bu konuyla ilgili olarak, aşağıdaki sorularımın yanıtlanması hususunu arz ederim." diyerek 4 soru sordu.


Tanal'ın soruları

1) Vatandaşlarımıza siyasi iktidar ve Sayın Cumhurbaşkanı tarafından sık sık dolarınızı bozdurun çağrısı yapılmakta olan şu günlerde, Avrasya Tünelinden geçiş ücretinin dolar üzerinden belirlenmesinin gerekçesi nedir?


2) Avrasya Tüneli’nin isminin belirlenmesi yönünde yapılan ve sonrasında iptal edilen ankette sonuç olarak hangi isim çıkmıştır?


3) Avrasya Tüneli’nin isminin halk tarafından belirlenmesi yönünde yapılan anket ne gerekçe ile iptal edilmiştir? Tünelin isminin Avrasya olmasına kim/kimler veya hangi kurum tarafından ne gerekçe ile karar verilmiştir?


4) Bahse konu Avrasya Tüneli yap-işlet-devret modeli ile yapılmış olup, Avrasya Tüneli’ni yapan firmanın işletme süresince kazanması beklenen meblağ ne. kadardır? Avrasya Tüneli’nin yapım maliyeti ne kadardır?




Geri Dön