19 / 04 / 2024

Avrasya Tüneli güzergah!

Avrasya Tüneli güzergah!

Tünel, boğaz geçişinde her iki ucunda havalandırma bacaları ve geçiş gişeleri, her katta çift şerit olmak üzere, iki katlı inşa ediliyor. Üç bölüm halinde yapılan Avrasya Tüneli güzergahı haberimizde yer alıyor...




Avrasya Tüneli güzergah!


İstanbul’un Avrupa ve Asya Yakalarını karayoluyla bağlayacak olan Avrasya Tüneli Projesi; İstanbul Boğazı’nı deniz tabanının altından geçen 5,4 kilometre uzunluğundaki iki katlı tüneli de kapsayan toplam 14,6 kilometrelik bir güzergahta İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla Kazlıçeşme ile Göztepe arasında inşa ediliyor.


Avrasya Tüneli, İstanbul Boğazı’nı geçen karayolu tüneline ek olarak mevcut yolların tünele girişlerini sağlamak üzere her iki yakada toplam 9,2 kilometre boyunca genişletilmesini ve iyileştirilmesini de içeriyor.



Avrasya Tüneli güzergah!



2015 yılında tamamlanması planlanan tünel yaklaşık 1,3 milyar dolarlık yatırım bedeliyle inşa ediliyor. Avrasya Tüneli üç bölüm halinde yapılıyor.


Avrasya Tüneli güzergah!


1) Avrupa Yakası: Kazlıçeşme’den Sarayburnu’na devam eden Kennedy Caddesi üzerinde U dönüşlerin altgeçit olarak ve engellilerin erişimine uygun yaya köprüleri de üstgeçit olarak inşa ediliyor. Toplam uzunluğu yaklaşık 5,4 kilometre olan mevcut yolu içeren kısmın tamamının genişletilerek 2x3 ve 3x2 şeritten 2x4 şeride çıkarılması planlanıyor.


2) Boğaz Geçişi: Tünelin her iki ucunda havalandırma bacaları ve geçiş gişeleri, bir yakada merkezi işletme binası ile birlikte, 5,4 kilometrelik bir mesafe boyunca her katta çift şerit olmak üzere, iki katlı bir tünel inşaatı yapılıyor.


3) Asya Yakası: Göztepe’de E-5 Karayolu'nda iki köprülü kavşak, bir üstgeçit ve üç yaya köprüsü engellilerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yapılıyor. Bu kısım yaklaşık 3,8 kilometre boyunca genişletilerek 2x3 ve 2x4 şeritten 2x4 ve 2x5 şeride çıkarılıyor.




Avrasya Tüneli tanıtım videosu!
Avrasya tüneli son durum!
Avrasya Tüneli çıkış!
Avrasya Tüneli finansman!




Geri Dön