23 / 04 / 2024

Avrasya tüneli son durum!

Avrasya tüneli son durum!

Avrasya Tüneli, açılışı yapılan Marmaray’ın 1 kilometre paralelinde Boğazı aşan alternatif bir yol sağlamak yoluyla mevcut yoğunluğu hafifletmeye katkıda bulunmak için inşa ediliyor. Avrasya tüneli son durum haberimizde...




Avrasya tüneli son durum!


İstanbul’un Avrupa ve Asya yakasını karayoluyla bağlayacak olan Avrasya Tüneli Projesi olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Geçiş Projesi, İstanbul Boğazı'nı deniz tabanının altından geçen 5.4 km uzunluğundaki iki katlı tünel ile birlikte toplam 14.6 kilometre boyunca uzanan güzergahta, İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla Kazlıçeşme ile Göztepe arasında inşa ediliyor.


Avrupa yakasında Cankurtaran sahili ve Asya yakasında D100 Eyüp Aksoy Kavşağı arasında İstanbul Boğazı’nın altından geçecek tünelin inşasının yanı sıra bir yakada Kennedy Caddesi ve diğer yakada D100 İstanbul-Ankara Devlet Karayolu’na uzanan yaklaşım yollarının genişletilmesi ve ilgili bağlantı yollarının iyileştirilmesi işleri de proje kapsamında yürütülüyor. 


Avrasya tüneli son durum!


T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM); Avrasya Tüneli Projesi’nin tasarımı, inşaatı ve yaklaşık 26 yıl boyunca işletmesini gerçekleştirmek üzere Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş.’yi (ATAŞ) görevlendirdi. Bu sürenin sonunda ise tünel kamuya devredilecek.


Avrasya tüneli son durum!


Avrasya Tüneli, açılışı yapılan Marmaray’ın 1 kilometre paralelinde Boğazı aşan alternatif bir yol sağlamak yoluyla mevcut yoğunluğu hafifletmeye katkıda bulunmak için inşa ediliyor. Avrasya Tüneli ile Kazlıçeşme Göztepe arasındaki yolculuk süresi ciddi ölçüde azalması bekleniyor. Avrasya Tüneli'nin 2015 yılında hizmete alınması planlanıyor. 



Avrasya Tüneli tanıtım videosu!
Avrasya tüp geçit projesiyle otomobiller deniz altından geçecek!




Geri Dön