28 / 03 / 2024

Avrasya Tüp Tünel geçişi ücreti ne kadar olacak?

Avrasya Tüp Tünel geçişi ücreti ne kadar olacak?

Avrasya Tüp Tünel projesi için Almanya'dan gelen Köstebek, yakında kazı çalışmalarına başlayacak. 14.6 kilometre uzunluğunda olacak Avrasya Tüp Tünel projesinde geçiş ücretleri 4 Dolar + KDV karşılığı TL olacak



Avrasya Tüp Tünel projesi için Almanya'dan gelen Köstebek'in montajı tamamlandı. Tünel açmak için kullanılacak olan Köstebek, kısa bir zaman sonra İstanbul Boğazı'nın altını kazacak. 


Almanya'dan gelen Köstebek'in günde yaklaşık 10 metre kazı yapması hedefleniyor. Bu sayede kazı işlemleri 1.5 yıldan kısa sürecek. 1.500 ton ağırlığında olan ve 130 metre uzunluğundaki Köstebek, 40 metre derinliğe monte edildi.


Avrasya Tüp Tünel geçişi ücreti ne kadar olacak?


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın yaptığı açıklamaya göre tünel sadece karayolu araçlarının ulaşımına uygun olacak ve günde 90 bin araca hizmet verecek. Avrasya Tüp Tünel projesiyle ulaşım süresi de azalacak. 


Ayrıca Avrasya Tüp Tünel projesi ile Tarihi Yarımada'da yakıt kirliliğinde azalma yaşanacak. Tünel; Kazlıçeşme Göztepe arasını 100 dakikadan 15 dakikaya indirecek. Tünelin doğu yönünde kazı çalışmalarının yüzde 70'i tamamlandı. 


Tünel gidiş ve dönüş olarak 2 katlı olacak.  2 milyar liranın üzerinde bir maliyetle yapılacak olan Avrasya Tüp Tünel projesinde geçişler 4 Dolar + KDV karşılığı TL olacak. 


Proje hayata geçtiğinde Bostancı Kadıköy arasındaki araçların tünel vasıtasıyla Sirkeci Yenikapı Zeytinburnu'na geçişi sağlanacak. 14.6 kilometre uzunluğundaki tünel, Florya Sirkeci sahil yolundan başlayarak  Ankara  Devlet Yolu'nun Göztepe kavşağı mevkinde sona erecek. 


Avrasya Tüp Tünel haberleri için tıklayınız


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com



Geri Dön