24 / 04 / 2024

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Şubat ayında yükseldi!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Şubat ayında yükseldi!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Şubat ayında yükseldi. İşte merak edilen o rakamlar...



Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin merakla beklenen şubat ayı mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi verilerini resmen açıkladı. 

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, toplam 19 üyeli Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Şubat 2022'de bir önceki aya göre yüzde 1,9 artış gösterdi. Yine resmi olarak açıklanan rakamlara göre, inşaat üretimi, 2021 yılının şubat ayına göre ise yüzde de 9,4 arttı.

Merakla beklenen rakamlara göre, AB'de inşaat üretimi de Şubat ayında, Ocak'a göre  yüzde 1,1, 2021 yılının aynı dönemine göre de yüzde 8,6 artış gösterdi.

Avro Bölgesi nde inşaat üretimi Şubat ayında yükseldi!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, AB ülkeleri arasında Şubat 2022'de inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla artış yüzde 13,3 ile Macaristan'da görülürken, yine resmi olarak açıklanan rakamlara göre,  yüzde 8,4 ile Slovenya'da ve yüzde 5,3 ile Avusturya'da görüldü.

Merakla beklenen rakamlara göre, ,en fazla düşüş de yüzde 7 ile İsveç'te, yüzde 6 ile Polonya'da ve yüzde 0,7 ile de Almanya'da görüldü.

İnşaat sektöründe fırtına kopacak ama ne zaman? Demir fiyatları ne kadar oldu? Kütük ve hurda fiyatları kaç lira? 

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 4,1 arttı!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Aralık ayında sert düştü!


Geri Dön