27 / 04 / 2024

Avrupa Birliği kriptoda kaldıraçlı işlemleri önlemek istiyor!

Avrupa Birliği kriptoda kaldıraçlı işlemleri önlemek istiyor!

Aktarılan son dakika detayların a göre, Avrupa Birliği'nin (AB) finansal risk gözetim kurumu, kripto varlıklarla gerçekleştirilen kaldıraçlı işlemlerin engellenmesini talep etti.



Avrupa Birliği finansal sisteminin istikrarına tehdit oluşturabilecek olan olası riskleri tespit etmek ve izlemekten sorumlu Frankfurt merkezli Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB), kripto para piyasalarının sistemik etkilerini ve kripto varlıklarla  merkeziyetsiz finanstan kaynaklanan risklere yönelik politika seçeneklerini tavsiye eden raporunu resmen yayımladı.

Merakla beklenen raporda, geçen senenin kripto paralar ve merkeziyetsiz finans için çalkantılı geçtiği kaydedilerek, bunların finansal sistem üzerindeki etkisinin ise sınırlı olduğu bildirildi.

Aktarılan detaylara göre, hali hazırda kripto piyasalarla geleneksel finans sektörü ve reel ekonomi arasında çok az bağlantı olduğu kaydedilen söz konusu bu raporda, bu bağlantıların hiçbirinin mevcut durumda önem arz etmediği bildirildi.

Paylaşılan detaylara göre, söz konsu bu raporda, "Kriptoların hızla büyümesi ve yüksek oynaklığı göz önüne alındığında, sistemik riskler oluşturabilecekleri için yakından izlenmeleri gerekir." değerlendirmeleri de yer aldı.

Ayrıca kripto varlıklar ile geleneksel finansal sistem arasındaki bağlantının zamanla artması ve bu söz konusu bağlantıların hemen belirlenememesi hainde risklerin artacağına değinilen bu raporda, kripto varlıklarındaki gelişmeleri ve bunların olası finansal istikrar etkilerini daha iyi anlamak amacıyla bazı politika seçenekleri tavsiyelerine de yer verildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön