23 / 04 / 2024

Avrupa Konutları Atakent 3 Ekim'de satışa çıkıyor!

Avrupa Konutları Atakent 3 Ekim'de satışa çıkıyor!

Ekim ayının başında 2 bin 400 daireden oluşacak Atakent 3´ün satışları başlayacak



AVRUPA Konutları markası ile bilinen Artaş İnşaat başladığı evleri taahhüt ettiği tarihten çok daha önce teslim etmesi ile ünlendi. Bir de çıkış fiyatı ile sonrasında sağladığı primle. Çok küçük bir örnek. Grubun Ispartakule´de başladığı evler bundan sadece 3 ay önce 1700 TL metrekare fiyatı ile satışa çıktı. Şu an metrekare fiyatı 1920 TL´yi buldu.

Göktürk´teki evimden çıkıp her gün gazeteye giderken Avrupa Konutları TEM projesinin önünden geçiyor, otoyolun biraz üstünde kalan projedeki yoğunluğa bakıp "Çok boğucu" diyordum. Ancak projelerin içine girince durumun hiç de öyle olmadığını gördüm. TEM´in yanı sıra Ispartakule ve Halkalı Atakent projelerinde de aynı durum geçerli. Yüksek bloklara rağmen müthiş bir çevre düzenlemesi, sosyal donatı ile kendi içinde çok dengeli, çok modern siteler oluşturulmuş.

Avrupa Konutları markasının sahibi Artaş İnşaat başladığı projeleri taahhüt ettiği tarihin çok öncesinde teslim etmesi ile ünlenmiş vaziyette. Zaten Brüksel´de en güvenilir marka ödülünü alması bu yüzden olsa gerek. Örneğin Halkalı Atakent 2 projesinin 2011 Mart´ında bitmesi gerekiyordu. Teslim tarihi 8 ay öne çekildi ve Temmuz ayında evler sahiplerine teslim edildi. Etkileyici bir performans. Bir de evlerin sağladığı prim gerçekten dikkat çekici. Ispartakule´de başlanan 385 daireli projede satışlar Haziran ayında başlamış. Çıkış fiyatı 1.700 TL olan projede evlerin şu an 1.920 hatta 1.950 TL metrekare fiyatı ile el değiştirdiğine tanık oldum. Bankaların doğru dürüst faiz vermediği hatta neredeyse üzerine saklama parası isteyeceği ortamda etkileyici bir prim.

Primin alası ise şirketin Halkalı´daki Atakent projelerinde oluşmuş vaziyette. 1900 TL´den satışa çıktığında ev alanlar şu an kimbilir ne kadar mutludur. Zira şu an evlerde metrekare fiyatı 3 bin 400 TL´ye çıkmış. Atakent 1 ve Atakent 2´de inşaatla çoktan bitmiş oturum başlamış. Projenin sahibi Artaş İnşaat´ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya satılmayan çok az sayıda ev kaldığını belirtirken çok iddialı bir şey söylüyor. "O evleri de bayramda bitiririz. Zira burada oturanlara bayram ziyaretine gelenler mutlaka buradan ev almak isteyecektir" Gözümle gördüğüm ve ben de çok etkilendiğim için bu cümlenin altına rahatlıkla imzamı atabilirim. Bırakın evleri sadece sosyal donatısı, sosyal tesisleri ve göleti için bile bu evlerden satın alınır.

Yeni etap satışa çıkıyor

Ekim ayının başında ise 2 bin 400 daireden oluşacak Atakent 3´ün satışları başlayacak. Atakent 1 ve 2´ye komşu olacak Atakent 3´ün içinde 125 odalı 4 yıldızlı bir otel de yer alacak. Süleyman Çetinsaya ile hem Ispartakule hem de Atakent projelerini gezdik. Gördüklerimden gerçekten çok etkilendim ve otoyoldan geçerken Avrupa Konutları ile ilgili edindiğim izlenim ile gördüklerim arasında müthiş bir fark olduğunu gördüm. Bahçeşehir Koleji´nin işlettiği 2 katlı anaokulu Atakent 2 projesinin içinde yer alıyor. Göletin üzerinde nefis bir restaurant-kafe var. Halkalı´da olduğunuzu unutuveriyorsunuz.

Atakent´te tam 60 çalışan var. 20´si güvenliğe, 20´si temizliğe 20´si ise tekniğe bakıyor. Kendi içinde istihdam yaratan bir fabrika gibi. Buna karşılık aidatlar makul. Küçük daireler 70-80 TL aidat ödüyor. 3 artı 1 dairenin aidatı 125 TL´yi geçmiyor. 1 artı 1 evlerin büyüklüğü dikkat çekici. 93 metrekarelik 1 artı 1 evler çok kullanışlı ve 2 artı 1 evi aratmıyor. 2 artı 1´lerin büyüklüğü 115, 3 artı 1´lerin büyüklüğü ise 149 metrekare. Her dairenin 2 araçlık otoparkı var. Gezdiğim projelerde yoğun gibi görünen evlerin aslında arsa içinde çok küçük bir alanı kapladığını, ağırlığın sosyal donatılarda olduğunu fark ediyorum. Çetinsaya "Projelerimizde inşaatların oturum alanı, toplam alanın yüzde 11-12´sini geçmez" diyor. Bu arada müşteri memnuniyeti şirket için çok önemli. Çetinsaya makette ne ortaya koydularsa bire bir aynısını yaptıklarını, kimseyi yanıltmadıklarının altını çiziyor. Ancak bir istisna olmuş. Bahçelerde çok hoş çardaklar var. Çetinsaya, "Bu çardaklardan biri evlerden birine çok yakındı. Baktık ki ses apartmandakileri rahatsız ediyor, derhal yerini değiştirdik. Ancak çardaklar zaten makette yoktu. O yüzden o da sayılmaz" diyor.

Koşu yollarında metrekaresi 25 euro olan çok özel malzeme kullanılmış

AVRUPA Konutları´nda çevre düzenlemesini çok beğendim. Koşu yolları ise ayrı bir paragraf açılmasını hak ediyor. Evlerin etrafı koşu ve yürüme yolları ile çevrili. Yolların tamamı tartan pist diye tabir edilen çok özel malzemeden yapılmış. Bu tip projelerde şeytan ayrıntıda gizlidir. Müteahhitin kâr odaklı mı çalıştığını mı yoksa gerçekten burada oturanlara geniş imkanlar mı sunmaya çalıştığını ayrıntlardan anlayabilirsiniz. Avrupa Konutları´ndaki koşu yollarını çok beğendim. Kullanılan malzemenin metrekaresi 25 euro civarında. Çetinsaya ciddi bir maliyetin altına girmiş. Beton da dökebilir, o betonu yeşile boyayabilirdi. Ancak belli ki bu yollarda spor yapanların sağlığını düşünmüş. Zira betonda koşmakla tartan pistte koşmak ya da yürümek arasında çok ciddi fark var. Adale sertleşmesi, sakatlanma riski betonda çok daha fazla. Burada piste ayaklarınız gömülüyor.

Işıklı halı sahası var

Avrupa Konutları´nda spor imkanı sınırsız denebilir. Her sitede görmeye alıştığımız havuz konsepti Avrupa Konutları´nda da var tabii ki. Ancak Avrupa Konutları Atakent´te sosyal tesislerin hijyen standartlarını çok beğendiğimi vurgulamam lazım. Farkındayım pek çok şeyi beğendiğimi belirtiyorum ancak gerçekten bugüne kadar gezdiğim tüm projeler içinde hijyen açıdan bana en güven veren yer Avrupa Konutları´nın sosyal tesisi oldu. ABD´den ithal Matrix markalı kondisyon aletleri inanılmaz şık. Soyunma odalarında tüm dolaplar özel şifreli. 4 deneyimli hoca sürekli sosyal tesiste. Aerobik, step gibi derslerin de olduğu sosyal tesisten ayda 60 liraya yararlanıyorsunuz ki bence özel spor merkezleri ile kıyaslayınca çok makul bir fiyat. Geçen hafta Selenium Towers´da squash salonu olduğunu, her yerde görme imkanı da olmadığını yazmıştım. Avrupa Konutları Atakent´te 2 tane var ve kalitesi de süper... Bu arada sitenin hemen yanıbaşında yine site sınırları içinde kalan, ancak en yakın apartmandakileri rahatsız etmeyecek bir halı saha var. Site sakinleri buradan ücretsiz yararlanıyormuş. Geceleri de kullanılabilsin diye ışık tertibatı da var.

Gölet tıpkı çöldeki vaha gibi

AVRUPA Konutları´nı diğerlerinden ayıran iki önemli ayrıntı var. Bir tanesi evlerde dış yüzeyde sadece beyaz ve toprak renginin kullanılıyor olması, diğeri ise projelerin ortasını süsleyen göletler. Halkalı Atakent 2´deki 3 bin 100 metrekarelik gölet tıpkı çöldeki vaha gibi. İnsanı görünce mutlu eden iyi hissettiren bir hali var. Dinginliği, içinde yüzen ördeklerin tadına doyulmaz görüntüsü çok hoş...

CAMLI SAUNA İYİ FİKİR

SAUNANIN insan sağlığına faydası tartışılmaz. Ancak çoğu kişi için saunaya girmek işkencedir. Sıcaklığı bir tarafa dört tarafı kapalı ortamda, çok loş ışıkta kalmak tabir yerindeyse çoğumuza basar, sıkıntı verir. 20 dakika 30 dakika orada durmak işkenceye dönüşebilir. Avrupa Konutları saunanın bir tarafını komple cam yaparak bu sıkıntıya son vermiş. Sosyal tesis içinde yer alan saunadan faydalanırken, bir taraftan da kapalı yüzme havuzunu ve dışarıyı seyredebiliyorsunuz.

Mutfak maliyetine eşdeğer tezgah

KADINLARIN en çok merak ettiği yer mutfak. Mutfaktaki köşesiz tezgahlar hemen dikkatimi çekti. Köşeli tezgahlar sorundur. Yemek yaparsınız yağı sıçrar temizlemesi zordur. Aralarda yağ birikintileri kalır. Avrupa Konutları´nda kullanılan tezgahlar yekpare. Yani köşelerden birleşmiyor ve dolayısıyla kuytu köşeleri yok. Silmesi çok kolay. Dupont Corian markalı akrelik mutfak tezgahlarının maliyeti en az mutfak dolaplarının maliyeti kadar. Mutfak dolapları Kale Mutfak´tan. Tasarımı şık. Vestel markalı mikrodalga fırın, bulaşık makinası ve ocak da ev fiyatının içinde.
Ercan İnan/Vatan


Geri Dön