26 / 04 / 2024

Avrupa tüm doğal gazı satın alıp fakir ülkelerin önünü kesiyor iddiası: İTO Başkanı uyarmıştı

Avrupa tüm doğal gazı satın alıp fakir ülkelerin önünü kesiyor iddiası: İTO Başkanı uyarmıştı

Ameriknın en köklü gazetelerinden Wall Street Journal, Rusya'nın rubleyle gaz ödemesi talebini reddeden Avrupa'nın alternatif ülkelerdeki doğal gazın tamamını satın aldığını iddia etti. Avrupa'nın bu adımının fakir ülkelerin önünü kestiği ifade edildi.



Rusya Ukrayna savaşı sonrasında ortaya çıkan enerji kriziyle ilgili gündeme gelen son iddialar Amerikan ekonomi gazetesi Wall Street Journal'dan geldi. Gazetenin iddiasına göre; Rusya tarafından doğal gazı kesilen Avrupa kış öncesinde alternatif ülkelerdeki doğal gazın tamamını satın alarak fakir ülkelerin enerjiye ulaşmasının önünü kesti.  

Dünya üzerindeki fakir ülkeler bu kışı soğukta mı geçirecek? İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, enerjide arz güvenliği ve yüksek fiyatlara dikkat çekerek, “Kışa girerken iki önemli sorun var. Birincisi; gaz bulabilecek miyiz? İkincisi; bulursak bile parasını ödeyebilecek miyiz? 1000 metreküpü bin 300 dolarla çıkan doğal gazın, önümüzdeki kışa girerken 2 bin 500-3000 dolarla çıkacağı yönünde bir bilgi akışı var” şeklindeki açıklamasının akabinde gündeme dikkat çeken yeni iddialar geldi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön