24 / 04 / 2024

Avrupa yakasında en çok kiracı Şişli'de!

Avrupa yakasında en çok kiracı Şişli'de!

2018'in ilk 6 ayında, İstanbul’da toplam 272 bin 74 taşınma hareketi gözlenirken, en çok kiracının yüzde 62 ile Şişli’de bulunduğu belirtildi.



Medya takip ve raporlama ajansı PRNet, İstanbul Avrupa Yakası’na ait gayrimenkul istatistiklerinin ele alındığı araştırmayı inceledi. PRNet’in CK Enerji Boğaziçi Elektrik’in hazırladığı “Gayrimenkulün Enerjisi” raporundan ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, 2018'in ilk 6 ayında toplam 272 bin 74 taşınma hareketi gözlendi. Buna paralel olarak en çok kiracının yüzde 62 oran ile Şişli’de olduğu belirtildi. Şişli’yi yüzde 58 ile Beyoğlu, yüzde 57 ile Beşiktaş ilçeleri takip etti.


EN ÇOK EV SAHİBİ ÇATALCA’DA



PRNet ve Ajans Press’in yaptığı medya incelemesinde konuyla alakalı yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. Yapılan medya incelemesinde, kira ve konut başlığı altında 88 bin 351 haber yansıması tespit edildi. İstanbul’daki konut ve kira fiyatları ise bu başlıkta en çok konuşulan haberler arasında yer aldı. Rapor, elektrik abonelerinin başvuru ve ikamet bilgileri baz alınarak hazırlanırken, İstanbul Avrupa Yakası’na ait ilçelerdeki ev sahipliği durumunu, taşınma oranlarını ve ilçe sakinlerinin memleket durumunu da ortaya çıkardı. Böylelikle Avrupa Yakası’nda ikamet edenlerin yüzde 53,46’sının ev sahibi olduğu gözlemlendi. Ev sahibi olanların en fazla olduğu ilçe ise yüzde 71 oranla Çatalca oldu. Çatalca’yı yüzde 69 ile Arnavutköy, yüzde 64 ile de Sultangazi izledi.


Elde edilen veriler neticesinde Avrupa Yakası’nda ikamet edenlerin nüfusa kayıtlı olduğu şehirlerin dağılımına da ulaşıldı. Böylelikle, 405 bin 419’unun da İstanbul nüfusuna kayıtlı olduğu görüldü. İstanbul’u 110 bin 793 aboneyle Sivaslılar izlerken çok Sivaslı’nın yüzde 10,48 ile Sultangazi’de yer aldığı belirtildi. Sivaslıların yoğunlukta bulunduğu diğer iller ise Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler oldu. Bakırköy ve Fatih ilçelerinde ise Malatyalılar; Bayrampaşa, Esenler ve Gaziosmanpaşa’da Kastamonulular; Başakşehir, Küçükçekmece ve Silivri’de Tokatlılar; Beylükdüzü, Büyükçekmece ve Güngören’de Trabzonlular; Beyoğlu ve Zeytinbunu’nda Giresunlular; Arnavutköy’de Erzurumlular; Beşiktaş’ta İzmirliler;  Esenyurt’ta ilçesinde Ardahanlılar ikinci sırada yer aldı.
 


Geri Dön