28 / 03 / 2024

Avrupa Yakası'nda gayrimenkule mega proje dopingi!

Avrupa Yakası'nda gayrimenkule mega proje dopingi!

Hızla gelişen metro ağının yanı sıra 3. Köprü, 3. Havalimanı, tüp geçit, Marmaray ve Kanal İstanbul gibi projeler Avrupa Yakası gayrimenkul sektöründe doping etkisi yarattı. Avrupa’da en fazla değer artışı Kemerburgaz, Beylikdüzü-Gürpınar, Başakşehir- Kayabaşı ve Riva’da yaşandı.



Hızla gelişen metro ağının yanı sıra 3’üncü Köprü, 3’üncü Havalimanı, tüp geçit,  Marmaray  ve Kanal İstanbul gibi projeler Avrupa Yakası gayrimenkul sektöründe doping etkisi yarattı. Avrupa’da en fazla değer artışı Kemerburgaz, Beylikdüzü-Gürpınar, Başakşehir- Kayabaşı ve Riva’da yaşandı.


Gayrimenkul yatırımı her geçen gün sayısı artan altyapı projeleri sayesinde kısa zamanda kazanç getirmeye başladı. Yeni metro çalışmalarının İstanbul'un dört bir yanını sarması, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3'üncü Havalimanı, tüp geçit, Marmaray ve Kanal İstanbul gibi projeler Avrupa Yakası'nda gayrimenkul piyasasını daha da hareketlendirdi. Özellikle yeni ulaşım projelerinin geçtiği hatlar ve çevrelerinde bulunan gayrimenkul fiyatları enflasyonun çok üstünde artış gösterdi. Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Avrupa Yakası'nda en fazla değer artışı yaşayan bölgelerin Kemerburgaz, Beylikdüzü-Gürpınar, Başakşehir- Kayabaşı ve Riva olduğunu söyledi. Yazıcı, "Başakşehir-Kayabaşı bölgesi hem 3. Köprü yolu ve 3. Havalimanı'na yakınlığı hem de raylı sistem yatırımlarının hız kazandığı bir bölge olması sebebiyle ulaşım açısından en kolay bölgelerden biri haline gelecek" dedi.


KAZLIÇEŞME TRANSFER NOKTASI

Kemerburgaz bölgesinin Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ve yeni havalimanının tamamlanmasından sonra gelişim gösterecek yerlerin başında geldiğinin altını çizen Yazıcı, "Marmaray'ın açılmasıyla Yenikapı ve Kazlıçeşme bölgelerinin diğer metro hatlarıyla birleşerek bir transfer noktası olması, çevresine çekim gücü kattı. Yenikapı, tarihi yarımada içerisinde olduğu için yeni yapılaşmalar açısından bu bölgede gelişim beklenmiyor. Ancak etkileşim içerisinde olduğu Zeytinburnu- Kazlıçeşme ve Bakırköy sahil şeridi aksı gelişim gösterecek bölgeler arasında" şeklinde konuştu. Riva, Zekeriyaköy ve Kemerburgaz bölgelerinin köprünün tamamlanmasından sonra gelişim gösterdiğini anlatan Yazıcı, "Değer artışı yaşanmaya devam edecek. Bu bölgeler geçen sene en çok değer artışı gösteren bölgelerin başında geliyor. Yatırım amacıyla konut satın almak isteyen alıcılar, şehrin gelişmeye açık bölümlerine gitmekten korkmamalı. Ancak bu bölgeler ulaşım ilk aldığınız dönemde size bir sorun teşkil edebilir" ifadelerini kullandı.


METREKARE FİYATI 25 BİN LİRA OLDU 

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya ise Avrupa yakasında Zeytinburnu ve Bakırköy sahil hattının Avrasya Tüneli ile değer kazanacağını dile getirdi. Bölgede inşaatı süren markalı konut projelerinde metrekare satış fiyatı 25 bin TL'yi buluyor. Marmaray durağı ve Avrasya Tüneli'nin yanı sıra sahil yolunda şu anda devam eden çalışmalar tamamlandığında yol 8 şeride çıkarak ve trafik yükünün azalması ile avantajlı hale gelecek. Avrupa Yakası'nda kısa vadede Güngören, Bahçelievler ve Merter'de de fiyat artışı olacağını belirten Maya, "Hatta son birkaç yıldır Merter, Merkezefendi ve Davutpaşa tarafında başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında sanayi alanlarının konut ve karma kullanım projelerine dönmesinde bu mega projenin olumlu etkisinden de bahsetmek doğru olur" dedi. Avrasya Tüneli ile İstanbul'daki iki havalimanı arasındaki ulaşım ilişkisinin gücünün artacağına da dikkat çeken Maya, Atatürk Havalimanı yakın çevresinde konaklamak isteyen yabancı nüfusun da projeyle Anadolu Yakası'na geçebileceğini söyledi.


Sabah


Geri Dön