25 / 04 / 2024

Avrupa Yapısal Çelik Birliği 60. yılını kutladı!

Avrupa Yapısal Çelik Birliği 60. yılını kutladı!

Temelleri 17 Ekim 1955’te Zürih’te atılan Avrupa Yapısal Çelik Birliği’nin (ECCS) 60. yaşı İstanbul’da kutlandı. Kutlamalar, ECCS’nin Genel Kurulu ve yıllık toplantıları sonrasında gerçekleşti.



Türk Yapısal Çelik Derneği'nin (TUCSA) de üyesi olduğu ve 1999 yılından itibaren üç kez başkanlığını üstlendiği Avrupa Yapısal Çelik Birliği (ECCS) 60 yaşında. Temelleri 17 Ekim 1955’te Zürih’te atılan ECCS’in 60. yılı İstanbul’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, Avrupa Çelik Yapı Tasarımı Ödül Töreni ve sonrasındaki Gala Yemeği ile ECCS’nin Genel Kurulu ve yıllık toplantıları sırasında gerçekleşti. Bu arada ECCS Genel Kurulu’nda alınan kararla ECCS Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı başkanlık madalyonunu İsveç Çelik Yapılar Derneği Direktörü Johan Löw’e devretti. Yine Genel Kurul’da alınan kararla ECCS Tanıtım İcra Kurulu (PMB) Başkanı H. Yener Gür’eş’in 2012 yılından beri sürdürdüğü PMB Başkanlığı görevinin 3 yıl daha uzatılması kararlaştırıldı.


Prof. Dr. Yardımcı’ya Gümüş Madalya

Öte yandan yıllık toplantılar sırasında ECCS’in gelişimine katkıda bulunan kişilere de ödül verildi. ECCS’de en üst seviyede onurlandırma vasıtası olan Gümüş Madalya (ECCS Silver Medal) 60 yıllık ECCS’in 2001’den itibaren ilk kadın yönetim kurulu üyesi ve ilk kadın başkanı olan, ikinci kez ECCS Başkanlığı yapmış ve devretmiş bulunan Prof. Dr. Nesrin Yardımcı’ya verildi. Ayrıca, bu yıl Hollanda’dan Prof. Frans Bijaard’a Charles Massonnet Plaketi verilirken, Yönetim Kurulu Önceki Başkanı Volkmar Bergmann’a  (2007-2013) ve ECCS Genel Sekreteri Robert Salkın’a  (1995-2001) da ECCS’in 60. Yıldönümü dolayısıyla Teşekkür Plaketi verildi. 



Geri Dön