26 / 04 / 2024

Türkiye Hazır Beton Birliği kuruluşunun 30'uncu yılını kutladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği kuruluşunun 30'uncu yılını kutladı!

1988 yılından beri Türkiye'de beton üreten ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği, 30. yılını kutladı.



1988 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösteren Türkiye Hazır Beton Birliği, kuruluşunun 30. yıl dönümünü kutladı. Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton uygulamalarının sağlanması için çalışan Türkiye Hazır Beton Birliği'nin gala yemeğine, THBB üyesi hazır beton üreticilerinin ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra çimento, agrega ve kimyasal katkı sektörlerinin ve yan sanayi firmalarının temsilcileri katıldı.

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, gala yemeğinde konuştu. İdealist beton üreticisinin bir araya gelerek kurmuş olduğu Türkiye Hazır Beton Birliğinin bugün gelmiş olduğu noktanın haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Işık, “Türkiye Hazır Beton Birliği, 30 yaşında, genç ve dinamik; aynı zamanda ne istediğini bilen, deneyimli, ulusal ve uluslararası olarak kendine yer edinmiş prestijli bir kuruluştur. Türkiye Hazır Beton Birliği, beton sektörümüzü en iyi şekilde temsil etme amacıyla yola çıkmış, zaman içerisinde beton teknolojilerindeki değişimin ve araştırmaların bir parçası olmuştur. 30 yıllık geçmişinde, beton üreticilerimizin sorunları ve hakları konusunda söz söylemiş, sektörümüzün ilerlemesi için ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalar yürütmüş, standartlara uygun hazır betonun daha fazla tanınması ve yaygınlaşması için çaba göstermiştir” açıklamasında bulundu.

THBB’nin sektöre katkılarını anlatan Işık, THBB düzenlediği mesleki eğitimler ile bu ülkede beton ve inşaat alanında büyük bir açığı kapatmakta, teknik kaliteyi artırmaktadır. Türkiye’de sınıfında bir ilk olan laboratuvarında yürüttüğü deneylerle ve teknik görüş yazılarıyla beton ve inşaat sektörünün yanında olup üretim kalitesinin artmasına öncülük etmektedir. THBB, sektörümüze 30 yılda on altı binin üzerinde kalifiye teknik personel kazandırmıştır. 1995 yılında kurmuş olduğu Kalite Güvence Sistemi ile hazır betonda standartlaşmanın önemine dikkat çekip hazır beton üreticilerini belgelendirmiştir ve beton kalitesini artırmak ve standartlara uygun üretimi yaygınlaştırmak için çalışmalarına devam etmektedir” diye konuştu.

THBB’nin Türkiye’nin en prestijli mimarlık yarışmalarından birinin düzenlenmesinde yer aldığını, betonun yapılarda yaratıcı kullanımını teşvik ederek ödüllendirdiğini söyleyen Işık, “THBB, yenilikçi bir bakış açısı ile betonun bir malzeme olarak gerçek potansiyelinin anlaşılması için çalışmaktayız. Henüz başka ülkelerde sayılı örnekleri varken, THBB, ülkemizdeki çevreye duyarlı kuruluşları ödüllendirerek, sektörümüzde bir ilke imza atmıştır. Sektörümüzün çevre bilinci ve duyarlılığı ne kadar yüksek bir sektör olduğunu halkımıza ve sanayicilerimize göstermenin imkânını yaratmıştır. Bu adımı ile birlikte başka ülkelere örnek olmuştur.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’de ve dünyada sektörümüzü en iyi şekilde temsil etmek için çalıştıklarını söyleyen Yavuz Işık, açıklamalarına şu şekilde son verdi: “THBB, Türkiye ile sınırlı kalmayıp Avrupa hazır beton sektörüne yön veren bir kuruluş olma yolunda ilerlemektedir. Yapabileceklerimiz; vizyonumuz ve çalışkanlığımızla sınırlıdır. 1991 yılında Avrupa Hazır Beton Birliği ERMCO üyesi olduğumuzda hayal gibi görünebilecek birçok başarı Türkiye Hazır Beton Birliği hanesine yazılmış durumdadır. Birliğimiz, son dört yıldır Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) başkanlık komitesinde yer almaktadır. 2016’dan bu yana da Avrupa Hazır Beton Birliğine başkanlık etmektedir. Bu elbette ki bizim için yeterli değildir. Beton üreticilerimizin de desteğiyle, Birliğimizin önünde daha gidilecek çok mesafe vardır. Temelimizi ve gücümüzü sektörümüzün bu topraklardaki sağlam zeminine yaslarken, yüzümüzü hep ileriye ve daha iyiye dönmek, sadece ülkemizde değil dünya piyasalarında öncülük etmek hedefiyle ilerlemekteyiz.”


Geri Dön