25 / 04 / 2024

Avrupa'da araba satışları 2021'de geriledi!

Avrupa'da araba satışları 2021'de geriledi!

Avrupa ülkelerinde 2021 yılındaki otomobil satışları, 2019 yılındakinin 3,3 milyon adet gerisinde kaldı. En fazla satılan araç markaları Volkswagen, Peugeot ve Renault oldu.



Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlar, Kovid-19 salgını ve çip sıkıntısı nedeniyle 2021'de bir önceki yıla göre yüzde 2,4 azaldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), AB ülkelerinin 2021 yılına ilişkin yeni otomobil tescil verilerini açıkladı.Buna göre, çip sıkıntısı ve salgın Avrupa ülkelerinde araç üretimini yıl boyunca olumsuz etkiledi.

2020 ve 2021 yılında araç satışları ne durumdaydı? Merak edilenler haberimizde...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön