29 / 03 / 2024

Avrupa'da fahiş emlak fiyatları can sıkıyor!

Avrupa'da fahiş emlak fiyatları can sıkıyor!

Avrupa ülkelerinde gayrimenkul sektöründe yaşanan fahiş fiyatlarda meydana gelen fahiş artışlar en çok öğrencilerin canını sıkıyor. yüksek fiyatlar nedeniyle öğrenciler yardım derneklerinden destek almaya başladı. 



Almanya'da inşaat ve emlak sektörlerinde fahiş fiyat zammı yaşanıyor. Sabah'ta yer alan habere göre; tüm Avrupa ülkelerinde gayrimenkul sektöründe büyük fiyat artışı meydana geldi. 

Salgının da etkisiyle karşı karşıya kaldıkları ekonomik sorunlardan kurtulamayan üniversite öğrencileri, gıda yardımı yapan derneklere yöneldi. Başkent Paris'te fiyatlar yüzde 56'dan fazla yükselirken artışlar Strazburg'da yüzde 40, Lyon'da yüzde 67 ve Bordeaux'da yüzde 73 oldu. Paris'te metrekare fiyatları 10 bin euro'nun üzerinde.

Avrupa da fahiş emlak fiyatları can sıkıyor!

Almanya'da da enflasyon yüzde 4'ü geçerek 28 yılın zirvesine ulaştı. Ev inşaatı maliyetleri Ağustos ayında geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 12.6 yükseldi. Böylece inşaat maliyetleri, 1970'ten beri en yüksek seviyeye çıktı. Kiralık evlere talep arttı ancak kira bedelleri de hızla yükseldi. Berlin'de kiralar, 2010'dan bu yana ortalama yüzde 86 arttı.

AB ülkelerinde konut fiyatları yüzde 7,3 arttı!


Geri Dön