26 / 04 / 2024

Avrupa'da kripto paralar nasıl vergilendiriliyor?

Avrupa'da kripto paralar nasıl vergilendiriliyor?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem Para Dergisi'nde kaleme aldığı yazısında Avrupa'da kripto paralarda vergilendirme konusuna değindi.



Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem Para Dergisi'nde Avrupa'da kripto paralarda vergilendirme konusuna değindi. İşte Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem'in " Avrupa'da kiripto paralarda vergilendirme' başlıklı yazısı.


"KRIPTO para ekosistemi, yatırımcıları ve projeleriyle günden güne büyümeye devam ederken, ülkeler de ekosistemi düzenlemek için yasa tasarıları ve regülasyonlar üzerinde çalışıyor. Söz konusu tasarılar ve regülasyonların büyük bir kalemi olan vergilendirme ise küresel olarak çok fazla değişkenlik gösteriyor." diye yazısına giriş yapan Erdem şu ifadeleri kullandı:

"Değişkenliklerin en büyük sebebi ise hükümetlerin kripto para ekosistemine karşı gösterdiği farklı yaklaşımlarından geliyor. Bu hafta Avrupa'daki kripto para vergilendirme usullerini değerlendireceğiz.

 Avrupa da kripto paralar nasıl vergilendiriliyor?

Kripto para ekosisteminde vergilendirme; bir varlıktan elde edilen değer kazancının oranına, bireysel veya kurumsal olup olmadığına bağlı olarak şekillenebilmektedir. Hukuki çerçevede kripto para endüstrisinde vergilendirme düzenlemeleri, devletlerin detaylı ve açık bir şekilde regüle edebilmesi için önemli bir çıkış noktasıdır. Kripto paraların vergilendirilmesinde küresel bir çerçeve henüz mevcut değildir. Fakat yapılan çalışmalar, kripto para almak ve tutmak, herhangi bir borsadan başka bir borsaya ya da cüzdan adresine transfer etmek, hediye olarak kripto para almak, herhangi bir hayır kurumuna veya kar amacı gütmeyen kurumlara kripto para cinsinden bağışta bulunmak, şu an için vergilendirmenin dışında tutulmaktadır.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön