18 / 04 / 2024

Avrupalı otelci, Rhea ile şehir otelleri yapacak

Avrupalı otelci, Rhea ile şehir otelleri yapacak

İzmir'de Alman bir yatırımcıyla MediaMarkt projesi yapan Rhea, Avrupalı bir operatör ve yatırımcıyla da şehir otelleri projesine başlayacağını açıkladı



Gayrimenkul, sağlık, enerji, tarım ve finansal hizmet alanlarında özel bir yatırım ve proje geliştirme şirketi olarak faaliyet gösteren Londra merkezli Rhea, yabancı yatırımcıyı Türkiye'ye getirecek büyük projelere imza atıyor. Türkiye'deki faaliyetlerine 2006'da başlayan Rhea, martta İzmir'de başladığı 10 bin metrekarelik MediaMarkt inşaatını, Alman yatırımcı Union Investment'in yatırım ortaklığı ile sürdürüyor.

Dünyada ilgiyle izleniyor

Kriz nedeniyle Türkiye'nin cazip görülmediği bir dönemde yaptıkları bu yatırımla, uluslararası yatırımcılar tarafından ilgiyle izlendiklerini belirten Rhea Yönetim Kurulu Başkanı Onur Takmak, "Şehir otelleri için Türkiye gayrimenkul pazarına yatırım yapan Avrupa'nın en büyük operatörlerinden bir geliştirme ortaklığı sağladık. Operatörün hedefi İstanbul'da 3 bin yatağa ulaşmak" şeklinde konuştu.  (YeniŞafak)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Alman devi, 80 milyon Euro yatırımla dört otel kuracak 
 
Rhea Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Takmak, Almanya merkezli Avrupa'nın en büyük tur operatörlerinden birinin Türkiye'ye 80 milyon Euro yatırımla 4 şehir oteli kuracağını söyledi. Sözleşme aşamasında olduğu için yatırımcı firmanın ismini açıklamayan Takmak, otellerin 3'ünün İstanbul'da, 1'inin ise İzmir'de olmasının planlandığını kaydetti. 
 
İstanbul'daki otelin 3 bin yatak kapasitesine sahip olacağını ifade eden Takmak, "Şu anda planlanan otel sayısı 4. Ancak 2-3 yıl içinde otel sayısının 12'ye çıkması ile bu rakam da 300 milyon Euro'ya çıkabilir." diye konuştu. Söz konusu oteller boş arsa satın alınarak veya mevcut binaların yenilenmesiyle hayata geçirilecek. Otellerin kuruluşuyla ilgili gerekli organizasyonu Rhea Gayrimenkul yürütecek.

Rhea Gayrimenkul olarak Türkiye'de alışveriş merkezi ve konut işine girmeyeceklerini, ancak uzun vadeli kira kontratı gerektiren gayrimenkullerle ilgilendiklerini dile getiren Takmak, "Artık AVM'lerde doyum noktasına ulaşıldı. Bundan sonra kiracı konusunda talebin olduğu iki ya da üç kiracılı perakende parklarında artış bekliyoruz. O yüzden biz de perakende parklarıyla ilgileniyoruz." dedi. Bu amaçla 2009 Mart ayında İzmir'de 10 bin metrekarelik MediaMarkt inşaatına başladıklarını söyleyen Onur Takmak, bu yatırımı Alman yatırımcı Union Investment'in yatırım ortaklığı ile sürdürdüklerini kaydetti. 15-20 milyon Euro'luk yatırımın tamamlanmasıyla 100 kişiye istihdam sağlanacağını ifade eden Takmak, bunun dışında Ankara'da da biri gıda üzerine olmak üzere iki perakende parkı kuracaklarını dile getirdi. Bu yatırımların değeri de 80 ile 150 milyon Euro arasında olacak.

Rhea'nın bir başka hedefinin de, lojistik sektörünün ana geliştiricilerinden biri olmak olduğunu dile getiren Takmak, "Kurumsal lojistik operatörlerinin mevcut varlıklarını satın alıp geri kiralamak konusunda da çalışmalar yapan Rhea; bu yıl içerisinde Hadımköy'de 40 bin metrekare, Gebze'de ise 30 bin metrekarelik lojistik depo geliştirmesi yapmayı hedefliyor." dedi. (Zaman)

Rhea, Alman otel zincirini Türkiye'ye yatırıma getiriyor 

Türkiye pazarına girmek isteyen bir Alman otel zinciri, yatırım ve proje geliştirme şirketi Rhea'yla geliyor. Zincir için ilk etapta 80-100 milyon Euro'luk 4 otel yapılacak.

EKONOMİK kriz tüm dünyada yatırımların büyük ölçüde durmasına neden olurken, gayrimenkulde giderek yıldızı parlayan Türkiye'ye yatırımlar azalsa da sürüyor. 2006 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösteren yatırım ve proje geliştirme şirketi Rhea, küresel kriz nedeniyle Türkiye'yi cazip bulmayan yabancı kurumsal yatırımcıları ikna etme çabasında. İzmir'de Alman bir yatırımcıyla MediaMarkt'a bina projesi yapan Rhea, Alman bir operatör ve yatırımcıyla da şehir otelleri projesine başlayacak. Rhea Yönetim Kurulu Başkanı Onur Takmak, gayrimenkul alanındaki faaliyetlerini perakende parkları, prime ofis, iş ve şehir otelleri ile lojistik parklarında yoğunlaştıracaklarını belirtti. Takmak, şehir otelleri için Türkiye gayrimenkul pazarına yatırım yapan Avrupa'nın en büyük operatörlerinden bir geliştirme ortaklığı sağladıklarını açıkladı, Takmak, İstanbul,  İzmir  ve Ankara'da, Taksim, Esentepe, Sultanahmet, Kadıköy gibi yayaların yoğun olduğu merkezler için iş ve şehir otelleri projeleri geliştirdiklerini söyledi.

İSTANBUL'A 3, İZMİR'E 1 OTEL

TAKMAK, otel yatırımıyla ilgili Alman şirketle prensip anlaşması yaptıklarını, 20 Mayıs'ta da kesin imzaların atılacağını söyledi. Türkiye pazarına girmeye hazırlanan zircirin ismini açıklamayan Takmak, şirketin 2-3 yıldır Türkiye'ye girmeye çalıştığına dikkat çekti. Takmak, ilk etapta üçü İstanbul'da, biri İzmir'de olmak üzere dört lokasyonda şehir oteli planladıklarını belirterek, ilk aşamada 80-100 milyon Euro'luk bir yatırımın söz konusu olabileceğini kaydetti. Alman zincirin İstanbul'da toplam 3 bin yataklı kapasiteye ulaşabileceğini ifade eden Takmak, şirketin diğer büyük şehirlerde de otel planladığını, 10-12 otelde yatırım tutarının 200 milyon Euro'ya ulaşabileceğine işaret etti.

Ana cadde perakendesi

Gayrimenkul alanında `ana cadde perakendeciliği' konusunda çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çeken Onur Takmak `İstanbul'un Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi, Nişantaşı gibi önemli lokasyonlarında, büyük perakende zincirlerinin bina kiralama stratejilerine uygun geliştirmeler yapıyoruz. Bağdat ve İstiklal Caddesi'nde birer adet geliştirme projesine start vermek üzereyiz' diye konuştu. (Star)


Geri Dön