19 / 03 / 2024

Avrupalı Türkler 80 milyonluk ev aldı!

Avrupalı Türkler 80 milyonluk ev aldı!

Sabah gazetesi gayrimenkul sektörünün devlerini Avrupalı Türklerle Berlin’de bir araya getirdi. 2 gün boyunca süren etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 80 milyon liralık satışa imza atılan organizasyonun ikinci durağı ise Köln olacak.



Sabah, gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcileriyle Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarını Almanya'nın başkenti Berlin'de buluşturdu. TITANIC Chaussee Berlin Hotel'de gerçekleştirilen etkinlik iki gün sürdü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen buluşmaya, Emlak Konut GYO, KİPTAŞ, Sur Yapı, Artaş İnşaat, Nef, Kuzu Grup, Teknik Yapı ve Gap İnşaat katıldı.

İKİNCİ DURAK KÖLN OLACAK

Sınırlı sayıda konutun yatırımcıya tanıtıldığı organizasyonların bir sonraki durağı ise 27-28 Ekim arasında Almanya'nın Köln şehri olacak şekilde planlandı. Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarının katıldığı organizasyona Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları yoğun ilgi gösterdi. Yüksek kur vatandaşından yararlanmak isteyen yatırımcılar, Türk firmalarının tanıtımını yaptığı projelerden ev almak için harekete geçti. Yaklaşık 80 milyon liralık satış yapılan organizasyonda ön bilgi alan birçok vatandaş ise, alım için Türkiye'ye geleceği bilgisini verecek, "Uzun zamandır, Türkiye'den ev alma planımız vardı. Bu fuarla, kararımızı netleştirdik. En kısa sürede Türkiye'ye gelip yatırımları yerinde değerlendirmek istiyoruz. Kurun bu seviyesi bizim için çok önemli bir fırsat" diye açıklamada bulundular. 

31 EKİM'DE KAMPANYA BİTİYOR

Kur saldırısıyla satışları düşen inşaat sektörü, tarihi bir kampanyaya imza attı. Yüzlerce firmanın dahil olduğu kampanyada konut kredisi faizleri yüzde 2'yi aşan seviyelerden yeniden 120 ay vadede yüzde 0.98'e düşürüldü. 31 Ekim'e kadar sürecek kampanyada peşinat oranı da yüzde 10'a çekildi. Kampanyada en çok dikkat çeken kısım ise vatandaşın döviz veya altından gayrimenkule yönlendirilmesi. Peşinat tutarının döviz veya altın cinsinden yatırılması durumunda o günün Merkez Bankası kuru dikkate alınacak.


Geri Dön