29 / 03 / 2024

Türkler yurtdışından ev alıyor!

Türkler yurtdışından ev alıyor!

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, yurtdışından ev alanların sayısının arttığını açıkladı. Özdağ, “Türkler dünyada en fazla başka ülkelerden ev satın alan dördüncü millet konumuna yükseldi” dedi.



Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, İran'da Humeyni'nin iktidara gelmesinden sonraki gibi Türkiye'den dış göç yaşandığını iddia etti. Özdağ, yurtdışından ev alanların sayısının arttığını ifade etti.


İnsanların “oturma izni” alabilmek için yurtdışında ev satın aldığını belirten Özdağ, “Türkler dünyada en fazla başka ülkelerden ev satın alan dördüncü millet konumuna yükseldi” açıklamasında bulundu. 


– AMAÇ OTURMA İZNİ: “İnsanlar bugün gitmesek de yarın nasıl kaçarız onun endişesi içinde. 6 bin milyonerin Türkiye'yi terk ettiği açıklandı. Bunların büyük bölümü Avustralya ve Yeni Zelanda'ya gitti. İstanbul'da yıllık geliri 30 milyon doların üzerinde olan ‘ultra zenginlerin' yüzde 22'si Kanada'nın Vancouver şehrine göç etti.


– EGELİ YUNANİSTAN'DAN ALIYOR: İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu'dan  İzmir  başta olmak üzere Ege'ye bir iç göç var. Egeli ise Yunanistan'dan mülk alıyor.



Sözcü


Geri Dön