20 / 04 / 2024

Türkler Atina'dan ev alıyor!

Türkler Atina'dan ev alıyor!

Atinalı Emlakçı Kosta Arslanoglu, Türkler'in Yunanistan'daki yatırımları hakkında açıklama yaptı. Arslanoglu, ''Atina'daki mülkler daha ucuz ve orta vadedeki fiyat artışı Türkleri cazbetti'' şeklinde açıklamalarda bulundu.



Atinalı Emlakçı Kosta Arslanoglu, Türkler'in Yunanistan'da ev arayışına girmesini ve yatırımlarını artırmasını değerlendirdi. Arslanoglu,  'Her ne kadar gazetelerde Türkiye ile Yunanistan arasında gerginlik olduğu yazılsa da Türkiye ile Yunanistan iki kanat ülke, Türklerin Yunanistan'dan ev almalarını dostluk temellerinin günlük yaşama yansımasına bağlıyorum' diye konuştu. 


Kosta Arslanoglu,  Türklerin Yunanistan'dan mülk satın alması ve oturma iznine sahip olma isteklerini şu şekilde değerlendirdi: 'İlk başta Türkiye'den adalara talep vardı fakat hem kanuni olarak sınıra yakın yerlerden yabancıların mülk alması mümkün olmadığı için hem de Atina'daki mülkler daha ucuz ve orta vadedeki fiyat artışı daha fazla olacağı için bütün müşterilerimiz Atina'yı tercih etmeye başladı. Türkiye'den Atina'ya ulaşım çok kolay, sefer sayılarında artış var. Adalara ulaşım hava muhalefeti yüzünden kısıtlı olabiliyor. Adalar senede 5 veya 6 ay çalıştığı için alınan mülkün kiralanması mevsimlik oluyor. Atina'da ise kira geliri senelik olduğu için daha sabit ve kazançlı olabiliyor.'



Haber Ekspres


Geri Dön