24 / 04 / 2024

Avrupalı ve Amerikalı turistler, rotayı küçük otellere çevirdi!

Avrupalı ve Amerikalı turistler, rotayı küçük otellere çevirdi!

Küçük Oteller Derneği’nin, 34 farklı destinasyonda 300’e yakın üyesiyle gerçekleştirdiği anket sonucuna göre, 2014 yılının ilk 6 ayında, Avrupalı ve Amerikalı gezgin turistler, rotayı küçük otellere çevirdi.



Türk misafirperverliğini en üst düzeyde kaliteli hizmetle sunan küçük otellerde, bu yılın ilk 6 ay doluluğunda, bir önceki yıla oranla %5 ile %10 arasında artış yaşandı.

Almanya, Belçika, İtalya, İsveç, Yunanistan, Amerika, Rusya, Japonya gibi dünyanın dört bir yanından turistler, daha samimi ve duygusal buldukları küçük otellere yöneldi.

 

Doluluklar, yılın 2. yarısında da devam edecek

 

Ramazan Bayramını yüksek doluluklarla geçiren küçük otelleri, 2014’ün 2. yarısında da başarılı bir sezon bekliyor. İstanbul, Antalya, Alaçatı, Kapadokya, Bodrum gibi ülke genelindeki küçük otel yöneticileri, yılın 2. yarısında da, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere çeşitli ülkelerden turistleri ağırlamaya devam edeceklerini belirtti. Küçük otelleri tercih eden gezgin turistler; gittikleri şehrin tarihini, kültürünü, gastronomisini, insan dokusunu yaşamak isterken; Türk misafirperverliğiyle en samimi şekilde konaklayabilecekleri tesisleri tercih etmektedirler.

 

Entelektüel misafirler, küçük otelleri tercih ediyor

 

Ülkemize gelen entelektüel misafirlerin hemen hemen hepsinin; en kaliteli hizmeti, en az oda sayısı ile samimi bir şekilde sunan küçük otelleri tercih ettiğini belirten Küçük Oteller Derneği Başkanı Ö.Faruk Boyacı, yaşanan gelişmelerle ilgili şunları kaydetti:

“Küçük oteller, ülkenin kültürünü anlatmada ve sokağın nabzını tutmada; yerele yakın olan ve toplumdan kopuk olmayan otel tipidir. Çok yeri gezen, internet kullanan, seyahat programını bireysel yapan, 25 ile 50 yaş arasındaki bir profil, küçük otelleri tercih etmektedir. Yeni nesiller ile değişen tatil anlayışına göre bireyler, gittikleri yörede yerel kültürle kaynaşıp, yeni deneyimler elde etmeyi istersen; aynı zamanda kaliteli hizmeti samimiyetle sunan küçük otellere yönelmektedir. Geleceğin otelleri, küçük oteller olacaktır” diye konuştu.



Geri Dön