29 / 03 / 2024

Avrupalılar pandemiye rağmen Türkiye'den ev aldı!

Avrupalılar pandemiye rağmen Türkiye'den ev aldı!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, Avrupalıların Türkiye'ye yaptığı konut yatırımının pandemi sürecinde yükseldiğini açıkladı.



Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, Avrupa'dan Türkiye'ye yapılan konut yatırımının salgın döneminde yükseldiğini açıkladı. 

Avrupalılar pandemiye rağmen Türkiye den ev aldı!

Anadolu ajansı'nda yer alan habere göre; Ergüven, mart ayında yabancılara gerçekleşen konut satışının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 39,9 yükselerek 4 bin 248 olduğunu hatırlattı. 

En çok İstanbul ve Antalya'da konut satışı gerçekleştiğini söyleyen Ergüven, konut alan milletler listesinde 663 konutla İranlıların birinci, 644 konutla Iraklıların ikinci, 419 ile Rusların üçüncü olduğundan bahsetti. 

Avrupalılar pandemiye rağmen Türkiye den ev aldı!

Ergüven, "Irak ve İran'ın başı çektiği tabloda, ABD, Almanya ve İngiltere'den gayrimenkul alındığı dikkatlerden kaçmadı. Avrupa'nın Türkiye'ye olan ilgisi salgınla birlikte arttı. Bu veriler de beklentilerimiz doğrultusunda geldi. Özellikle Avrupa'dan yapılan alımlar, ülkemizde yaşamaya gelen yatırımcılardan oluşuyor." ifadelerini kullandı.

Avrupalılar pandemiye rağmen Türkiye den ev aldı!

Antalya dışında Mersin ve Yalova'nın yine yabancı yatırımcıların ilgi odağı olduğundan bahseden Ergüven, şunları söyledi: 

"Yaz aylarında yazlık bölgelere dönüş oluyor. Bireysel yatırımcıların yönelimlerine ve açıklanan raporlara da baktığımızda İstanbul ve çevresinde İranlılar, Iraklılar ve Pakistanlılar ağırlıkta alım yapıyor. Ege ve Güney bölgelerinde yazlık alımlarında ise daha ciddi bir Avrupa ilgisi görüyoruz. Almanya ve İsveç ülke sıralamasında önce geliyor. Ayrıca yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule ciddi bir talep gösterdiğinin de altını çizmek isterim. Ticari gayrimenkul satın alımıyla birlikte, ülkemizde yaşamaya başlayan yabancılar iş yerlerini de ülkemize taşıyarak ciddi bir döviz getirisi sağlıyor."

Antalya'da martta yabancıya konut satışı yüzde 52 arttı!

Yabancılar Türkiye'deki konutlara akın etti!


Geri Dön