24 / 04 / 2024

Avustralya’da sahibinden satılık ya da kiralık şato!

Avustralya’da sahibinden satılık ya da kiralık şato!

Avustralya’nın Brisbane bölgesindeki Game of Thrones'tan fırlamış gibi duran ‘şato ev’, sahibinden satılıyor. Şatonun satılık bedeli 600 bin dolar olurken, haftalık kiralık bedeli ise 550 dolar.



İzlenme rekorları kıran Game of Thrones dizisinden fırlamış gibi duran Avustralya’nın Brisbane şehrindeki şato ev sahibinden satışa çıkarıldı. 


Gerçek bir şatodan hiç de farkı olmayan bu eve sahip olmak isteyenlerin 600 bin dolar ödemesi yeterli oluyor. Kiralamak isteyenlerin ise haftada 550 doları gözden çıkarması gerekiyor.


Avustralya’da sahibinden satılık ya da kiralık şato!


Crossman çifti evde o kadar anı biriktirmiş ki ‘ayrılmak çok zor oldu' diye konuşuyor.  4 oda ve iki banyoya sahip evde Crossmann ailesinin dışında en çok çocuklar vakit geçirmiş. Nitekim aile ‘şato ev'de sık sık çocuk partileri düzenlermiş.


Avustralya’da sahibinden satılık ya da kiralık şato!


Çiftin bir kızları Nam-ı diğer Prenses Elizabeth ve Crossman'lar Game of Thrones'a kendilerini çok fazla kaptırmışlar ve korsan gemisi şeklinde bir pub inşa etmeyi planlamışlar.


Ben Crossman, evin dışı kadar olmasa da içinde de ‘şatoların otantikliğine' halel getirmeyecek bir takım ufak ayrıntılara yer vermiş. Kızlarına atlı araba şeklinde özel bir yatak yaptırmışlar. 


Odaların geometrik planı da ortaçağ mimarisine uygun olarak düşünülmüş. Banyodaki eskitme eşyalar, oldukça derin bir küvet, oturma odasındaki dökme demirden şamdanlar, ahşaptan yapılma çift kanatlı kapılar kısacası Tudor (İngiliz Kraliyet ailesi) stili iç mekan tasarımı, her an bir yerlerden Cersei Lannister'in çıkıp etrafa emirler yağdıracağı hissini uyandırıyor. Evde her türlü modern ihtiyaç düşünülmüş vaziyette.



Sözcü


Geri Dön