18 / 04 / 2024

Avusturalya Victoria'da inşaat sektörü düşük kapasiteyle çalışacak!

Avusturalya Victoria'da inşaat sektörü düşük kapasiteyle çalışacak!

Avustralya’nın Victoria eyaletinde yeni alınan Kovid-19 önlemleri kapsamında inşaat sektörünün açık kalacağını fakat daha düşük kapasitede çalışacağını açıkladı...



Avustralya’nın Victoria eyaletinde dün 'felaket durumu' ilan edilmesi ve eyaletin başkenti Melbourne’daki kısıtlamaların 4. seviyeye çıkarılması üzerine yeni yasakların açıklandığı şehire son 24 saatte 13 kişi daha yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) yaşamını yitirdi. 

Victoria Eyalet Başbakanı Daniel Andrews, Melbourne’da düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19’dan yaşanan can kayıpları, yeni vaka sayıları ve alınan önlemlere ilişkin yeni bilgiler aktardı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Başbakan Andrews, Victoria eyaleti genelinde felaket durumuilan etmeleri ve eyaletin başkenti Melbourne’da yürürlükteki kısıtlamaları 4. seviyeye yükseltmelerinin ardından yeni yasaklar kapsamında bazı iş yerlerinin kapatılacağını belirtti. 

Eyalette uygulanacak yeni yasak ve kısıtlamalar çerçevesinde iş yerlerini 3 kategoride ele aldıklarını belirten Andrews, ilk kategorideki zorunlu hizmetler verenlerin açık kalacağını, ikinci bölümdekilerin kapasitesini düşüreceğini, üçüncü kategorideki iş yerlerinin ise 6 hafta boyunca kapatılacağını açıkladı. 

İlk kategoride yer alan, halkın temel ihtiyaçlarını karşıladığı süpermarketler, bakkallar, kasaplar, içki satan yerler, eczaneler, benzin istasyonları, bankalar, gazete satış yerleri, postaneler gibi yerlerin açık olacağını duyuran Andrews, ikinci bölümdeki inşaat ve et sektörünün açık kalacağını fakat daha düşük kapasitede çalışmak durumunda kalacağını dile getirdi. 

Mike Pompeo: İran Devrim Muhafızları Ordusu İran'ın inşaat sektörünü kontrol ediyor!

 


Geri Dön