29 / 03 / 2024

Ayazağa Mahallesi'nin imar planında son durum!

Ayazağa Mahallesi'nin imar planında son durum!

Sarıyer Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından Ayazağa Mahallesi için hazırlama aşaması tamamlanan ve Ayazağalıların katıldığı bir toplantıda halka anlatılan 1-1000 ölçekli imar planı, Sarıyer Belediyesi Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edi



Sarıyer Belediyesi'nin 1 Haziran tarihli meclis oturumunda gündeme gelen ve Ayazağalı yurttaşların büyük ilgi gösterdiği plan, Cumhuriyet Halk Partili ve Adalet ve Kalkınma Partili üyeler tarafından kabul edildi. 2014 Eylül ayı itibariyle Sarıyer Belediyesi'ne sunulan 1/5000 lik planda oluşabilecek sıkıntılar nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne 10 maddelik bir itiraz dilekçesi ile başvuran Sarıyer Belediyesi, itirazının yerinde bulunmasıyla bu kez 1/1000 lik bir plan hazırlayarak Ayazağalı vatandaşlara anlattı. 



Vatandaştan onayı alarak bu kez meclis gündemine getirilen plan oy birliğiyle kabul edildi. İmar Müdürlüğü ve Emlak İstimlak Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından bina bina dolaşılarak, yapım cinsi, kat adedi ve kullanım amacı gibi birçok segmentte masaya yatırılan plan 1/1000'lik haliyle vatandaşların alkışları arasında meclisten geçti.


Hürses


Geri Dön