24 / 04 / 2024

Isparta Yeşilada Mahallesi'nin imar planı mecliste!

Isparta Yeşilada Mahallesi'nin imar planı mecliste!

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Yeşilada Mahallesi'nin imar planını meclis gündemine taşıdı..



Isparta Yeşilada Mahallesi nin imar planı mecliste!

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Yeşilada Mahallesi'nin imar planına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakır sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Bakır önergesinde "Isparta Eğirdir ilçesi Yeşilada Mahallesi için 3 derece sit alanı nedeniyle yeniden hazırlanan imar planının onaylanması, ilgili belediyeden Bakanlığınızca istenilen birimler ihmal edildiği için Bakanlığınıda beklenmektedir." diyerek "Yüzyıllardır tam yapılaşmanın olduğu, son 20 yıla kadar imarlı bir yerleşim yeri olan Yeşilada Mahallesi'nin imar planlarının yenilenmesi için gerekli onayı ne zaman vereceksiniz?" diye sordu.

Bakır, aynı zamanda "Konuya ilişkin ilgili il valiliği ve belediyeye nezdinde yapmış olduğunuz yazışmaya, cevabın ihmal edilmesine ilişkin ne tür tedbirler alacaksınız? Belediyeden beklenen bu bilgi başka türkü tedarik edilerek tıkanıklığı gidermeyi düşünüyor musunuz?" sorularına da yanıt aradı.

 


Geri Dön