25 / 04 / 2024

Kepez Göçerler Mahallesi'nin imar planı değişiyor!

Kepez Göçerler Mahallesi'nin imar planı değişiyor!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Göçerler Mahallesi sakinlerine imar planı revizyonunun meclis sürecinin tamamlandığını ve parselasyonunu da mahallelinin istediği şekilde yapacağını dile getirdi. 



Kepez Belediyesi, 2B ile ilgili mülkiyet problemini çözdüğü Göçerler Mahallesi’nin yoğun gecekondu yapılaşmasını, imar planı revizyonlarıyla modern konutlara dönüştürüyor. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre bu amaçla bölgede ilk olarak imar planı ve uygulaması olmayan alanlara 7 kat imkanı getiren imar planı çalışması gerçekleştirildi. 

Aynı çalışma içerisinde mahallede imar haklarının yetersiz olduğu mevcut planlı ve imarlı parsellerde vatandaş eliyle kentsel dönüşüm yapılabilmesine yönelik imar planı revizyonu hazırlandı. 

Hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı önerisi, Kepez ve Büyükşehir belediye meclislerinde onaylandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Göçerler Mahalle Muhtarı Nadir Doğan’ın düzenlediği Bahar şenliğinde, mevcut imarlı alanlarda yaptıkları öneri imar planı çalışmaları hakkında bölge sakinlerini bilgilendirdi.
 


Geri Dön