23 / 04 / 2024

Avcılar Yeşilkent Mahallesi sakinlerinden imar planı tepkisi!

Avcılar Yeşilkent Mahallesi sakinlerinden imar planı tepkisi!

İstanbul Avcılar'da bulunan Yeşilkent Mahallesi'de yaşayan vatandaşlar İBB'nin imar planını mahallenin mevcut konumu dikkate almadan hazırladığı gerekçesiyle itiraz etti.



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 40 senelik imar problemini çözen Avcılar Yeşilkent Mahallesi'nin nazım imar planları 2021 Aralık ayında oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından planlar 24 Şubat'ta askıya çıktı.

Yeşilkent Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, alanda hiç yapı yokmuşcasına tapuları, konutları göz önünde bulundurulmadan yapıldığı gerekçesi ile imar planına itiraz etti. Mahalle sakinleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin  Saraçhane'de yer alan binasına itiraz dilekçelerini sunmadan önce basın açıklaması yaptılar.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre mahallede yaşayan vatandaşlardan biri olan Dilaver Ablak  "Yıllardır imar sorunu yaşıyorduk. İmar sorunumuz çözüldü, imar geldi ama nasıl geldi? Mevcut duruma göre plan yapılmamış. Mevcut binalarımızın yerine okul, sağlık ocağı, cami, okul, park olarak gösterdiler. Mahallemizde sosyal alanlarımız olması gerek, okul, sağlık ocağı olması gerek ama mevcut duruma göre planlama yapılmadığı için mağdur olduk. Mevcut duruma göre planlama yapılmasını istiyoruz" diyerek plana itiraz ettiklerini belirtti.

Avcılar Yeşilkent Mahallesi sakinlerinden imar planı tepkisi!

"YERİNDE DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ”

Bir başka mahalle sakini Sedat Mehmet Bozkuş ise, "İmamoğlu geldi 'Yeşilkent'i çözeceğim.' dedi sevindik. Ama maalesef yaramızı daha da derinleştirdi. Benim evimin yeri planda park gösterilmiş. Orada 40 aile yaşıyor. Planlar, masa başında hazırlandı.  İmarımızı çıktı diye sevindik ama maalesef evlerimizden oluyoruz. Biz bu evleri gecekondu olarak yapmadık. Tapumuz var. Vergileri ödeniyor. İmar sorunumu çözecekseler yerinde dönüşüm istiyoruz. İmarı versin istiyoruz biz başka yere gitmek istemiyoruz. Bu imar planını istemiyoruz." dedi. Yaptıkları açıklama sonrası Yeşilkent Mahallesi'nde yaşayan halk itiraz dilekçelerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne arz ettiler.

Avcılar Yeşilkent Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İBB'nin Esenler'deki kentsel dönüşüm davasında karar çıktı!

Kentsel dönüşümde maliyet oyunu: Evler teslim edilmiyor!


Geri Dön