18 / 04 / 2024

Ayçiçekte heyecanlandıran indirim! Tüm dünya bundan etkilendi! Peki Türkiye’de Ayçiçeğe ne zaman indirim gelecek

Ayçiçekte heyecanlandıran indirim! Tüm dünya bundan etkilendi! Peki Türkiye’de Ayçiçeğe ne zaman indirim gelecek

Bitkisel yağ fiyatları ise son 10 ayın en düşük seviyesini gördü. Bu fiyatlar birçok ülkede gözlenirken bu düşüş Türkiye'de hiçbir şekilde market raflarına ve pazarlara yansımadı. İşte detaylar…



Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün duyurduğu dünya gıda fiyatları endeksi temmuz ayında 140,9'a gerileyerek art arda dördüncü ayda düşüş göstermiş oldu. Türkiye'de ise temmuz ayında markette 36 ürünün 25’inde fiyat artışı yaşanmış oldu.

Küresel gıda fiyatları temmuz ayında % 8,6 düşerek 140.9 olarak olmuş oldu.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) yayımladığı rapora göre, Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Temmuz ayında, iki basamaklı bir düşüş şeklinde kayıtlara geçen temel tahıl ve bitkisel yağ fiyatlarındaki gerileme ile birlikte son 10 yılın en sert aylık düşüşünü görüş oldu. Endeks, temmuz ayında bu yıl başındaki tarihi rekorlarını kırdığı sebebi ile bu yana art arda beşinci ayında geriledi ve geçtiğimiz haziran ayına göre % 8,6 düşüşle 140.9 olarak kaydedildi.

Tüm bunlarla birlikte, küresel ölçekte en çok işlem gören gıda, emtia ürünlerinin ücretlerindeki aylık değişimleri izleyen endeks, 2021 yılının temmuz ayına kıyas ile % 13,1 daha yüksek bir seviyede kalmış oldu.

BİTKİSEL YAĞ FİYATLARI SON 10 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GELDİ

FAO Bitkisel Yağ Fiyatları Endeksi, haziran ayına göre temmuzda % 19,2 düşerek son 10 ayın en düşük seviyesine girdi. Palm yağı fiyatlarının Endonezya'dan bol miktarda ihracat imkânı beklentisi ise palm tohumu yağının bol miktarda yeni ürün arzı beklentilerine ise yanıt vermesi aynı zamanda soya yağı fiyatlarının uzun süreli durgun talep sebebi ile düşmesiyle birlikte, tüm yağ türleri için uluslararası fiyatlarda düşüşler gerçekleşti.

Ayçiçekte heyecanlandıran indirim! Tüm dünya bundan etkilendi! Peki Türkiye’de Ayçiçeğe ne zaman indirim gelecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön