26 / 04 / 2024

AYD genişlemeye devam ediyor!

AYD genişlemeye devam ediyor!

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği, Kapalıçarşı ile birlikte Mısır Çarşısı'nı da üyeleri arasına kattı



AYD (Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği), dünyanın ilk ve en büyük alışveriş merkezlerinden Kapalıçarşı ile birlikte Mısır Çarşısı'nı üyeleri arasına kattı. Uzun vadeli ve sürdürülebilir çözümler sunarak sektöre sorumlu liderlik yapmak üzere kurulan AYD'nin toplam üye sayısı 61'e yükseldi. AYD, üyelerinin kontrolünde bulunan faaliyet halindeki 2,6 milyon metrekarelik kiralanabilir AVM alanı ile sektörün çoğunluğunu temsil ediyor. 

Tarihi ve ticari hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı, AYD'nin onursal üyesi oldu.

30 milyar dolara yaklaşan yatırımı ve 300 bin kişiye sağlanan iş imkanı ile ülke ekonomisine önemli katkıda bulunan AVM Sektörünün lider kurumu AYD, dünyanın ilk ve en büyük alışveriş merkezlerinden olan Kapalıçarşı ile birlikte Mısır Çarşısı'nı da üyeleri arasına katarak yine bir ilki gerçekleştirdi. Perakendeciler, tüketiciler ve sektörel çözüm ortakları ile birlikte Organize Perakende Sektörü'nün gelişimine katkıda bulunan AYD'nin onursal üyeleri, kaybolmaya yüz tutmuş birçok mesleği, kendine has kültürüyle yaşatıyor. Dünyanın en eski bankası, dünyanın en eski ve en büyük kapalıçarşısı gibi önemli unvanları taşıyan Kapalıçarşı, 64 cadde ve sokak, iki bedesten, 16 han, 22 kapı ve 3000'den fazla dükkana sahip. Mevsimine göre günde 300 ile 500 bin kişi tarafından ziyaret edilen ve 45 bin metrekarelik  kapalı alan üzerine kurulu Kapalıçarşı yaklaşık 20 bin kişiye iş imkanı sağlıyor. Mısır Çarşısı ise; 5000 metrekarelik alanda 100 dükkandan oluşuyor. Tarihi boyunca her derde deva olmuş kurutulmuş bitkilerin, çeşit çeşit otların ve yüzlerce tür baharatın buluştuğu bir pazar. Dünya doğal ürünlere yönelmeyi daha yeni yeni keşfederken, Lokman Hekimler yetiştiren Anadolu, bitkilerin şifalı gücünü Mısır Çarşısı üzerinden yüzlerce yıldır dağıtmakta. AYD üyeleri 23 Kasım'da yapılacak tanıtım ve kokteyl ile Kapalıçarşı'nın hem tarihi hem de ticari yönlerini keşfedecekler.

Tarihi ve ticari hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan Kapalıçarşı'yı ve Mısır Çarşısı'nı üyeleri arasına katan AYD, faaliyetlerini profesyonel kadrosu  ve çözüm ortaklarıyla İstanbul Kanyon'daki ofisinden sürdürüyor. AYD, AVM'lerin yol haritasını belirleyen ve sektörün nabzını ölçen Akademetre Research ile ortak proje olarak oluşturulan AVM endeksi, Mart 2009'da ilkini gerçekleştirdiği ve Mart 2010'da yapacağı ikinci konferansın hazırlıklarını sürdürdüğü II. AVM Yatırımları Konferansı, AYD bünyesinde yürütülen AVM Databank ve Araştırma projeleri, AVM Standartları tavsiye paketi, AYD - Soysal işbirliği ile gerçekleştirilen AVM Yöneticileri için Eğitim Sertifika programı ile AVM sektörünün gelişimine yönelik faaliyetlerini sürdürüyor.


Geri Dön