29 / 03 / 2024

Ayder Yaylası'na Davos modeli!

Ayder Yaylası'na Davos modeli!

Rize'nin Ayder Yaylası'nda model arayışı için yapılacak arama konferansı bugün başlıyor.  Konferansta Ayder'e model bulunacak...



Rize'nin Ayder Yaylası'nda model arayışı devam ediyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkilileri geçtiğimiz aylarda İsviçre'nin ünlü kayak merkezi Davos'ta inceleme yaptı. 


Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre;  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan "Ayder Yaylası Türkiye'nin Davos'u olabilir mi" sorusuna arama konferansında sivil toplum kuruluşları, bölge halkı ve uzmanlarla birlikte yanıt arayacaklarını belirtti. 


Ayder Yaylası için yapılan arama konferansı, kamu, özel sektör, meslek odaları, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve yöre halkının katılımıyla yapılacak. Konferans iki gün sürecek. Arama konferansı, Ayder gibi yaylalar için hazırlanması planlanan Yayla projesinin de altyapısını oluşturacak.


TOKİ Başkanı Turan, Ayde Yaylası'ndaki çalışmalarda gelinen noktayı anlattı. Turan, arazide haritalama çalışması yaptıklarını, binaların ölçüm ve aidiyet bilgilerinin tamamlandığını ifade etti. 


"Ayder Türkiye’nin Davos’u olabilir mi" sorusunu yanıtlayan Turan, "Bu soruya yanıt, arama konferansında çıkacak. Bizim amacımız birlikte ve ortak akılla Ayder’in yapısına uygun yenileme ve koruma projesi oluşturmak. Bu yapılırken Ayder’in geleneksel dokusu bozulmayacak, vatandaşlar mağdur edilmeyecek. Bütün ön yargı ve tutumlardan uzak durarak bu projenin bölgenin ihtiyaçlarına ve taleplerine cevap verecek nitelikte, insan ve doğa ilişkisinin ön planda tutulduğu, kendi kendini koruyan ve geliştiren bir proje olmasını arzuluyoruz." şeklinde konuştu. 

 


Geri Dön