19 / 04 / 2024

Ayder'e otel yapılacak! 

Ayder'e otel yapılacak! 

AKP Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Ayder Yaylası'nda bir dönüşüm başlatacaklarını belirterek, otopark ihalesi ve otel yapılacak dedi. 



Bakanlar Kurulu kararıyla 1987 yılında turizm merkezi ilan edilen Ayder Yaylası, 1994'de milli park, 1998'de doğal sit alanı olarak ilan edlip korumaya alınmıştı. Bölgenin imar planları hazırlanmayınca, yapılaşma artarak doğal güzellik bozuldu. Çamlıhemşin'deki Ayder Yaylası'na kentsel dönüşüm uygulanarak, görüntü kirliliğinin düzeltilmesi hedefleniyor. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum salıncakların kaldırlması için talimat vermişti. Ayrıca, geçtiğimiz hafta bölgeyi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "O acayip şeyleri temizleyeceğiz” diyerek tepki göstermişti. Rize valiliğince, salıncak sahiplerine salıncakların kaldırılması uyarı gönderildi. Gönderilen uyarıda yaylanın orta alanının kamulaştırılması için de çalışma başlatıldığı ifade edildi. 

Ayder e otel yapılacak! 

AKP Rize Milletvekili Muhammed Avcı, Ayder’de bir dönüşüm başlatıldığını belirterek, “Rize'nin önemli bir değerini, markasını korumaya çalışıyoruz. Ayder'de bir dönüşüm başlatıyoruz. Otopark ihalesi ve otel yapılmaya başlanacak. Dönüşüme tabi tutulacak binaların yapı çalışmalarına başlanacak” ifadelerini kullandı.  

Ayder'de salıncaklar kaldırıldı!

Ayder'deki kaçak yapılar yıkılacak!


Geri Dön