29 / 03 / 2024

Aydın Araz: Mobilyanın merkezi Samsun olacak!

Aydın Araz: Mobilyanın merkezi Samsun olacak!

Araz Mobilya'nın 45 yaşındaki sahibi Aydın Araz, "Amacımız Samsun'u mobilyanın merkezi haline getirmek" dedi Samsun'un mobilyacılıktaki öncü kuruluşlarından Araz Mobilya'nın sahibi Aydın Araz, sektöre girişi ve gelecek planları hakkında konuştu.




Samsun'da mobilyacılık sektörünün önde gelen isimlerinden olan Araz Mobilya'nın 45 yaşındaki sahibi Aydın Araz, "Amacımız Samsun'u mobilyanın merkezi haline getirmek" dedi Samsun'un mobilyacılıktaki öncü kuruluşlarından Araz Mobilya'nın sahibi Aydın Araz, sektöre girişi ve gelecek planları hakkında konuştu. 45 yıllık hayatının 37 yılını mobilya sektörünün içerisinde geçirdiğini söyleyen Aydın Araz, "Ömrümü mobilyacılığa adadığımı söyleyebilirim. Şu an 4 perakende mağazamız var. En sonuncusunu Lovelet AVM'de açtık. Samsun'un Çarşamba llçesi'ne ise 5'inci mağazamızı açmak için son aşamaya geldik, imalathane ve satış mağazalarımızda toplam 42 personele istihdam sağlıyoruz" dedi. Samsun dışında başka şubeleri bulunmadığını belirten Araz, "Diğer illerde ürünlerimizi satan 28 bayiimiz bulunuyor. Bu bayilikleri verirken secici davranıyoruz. Bizim çıtamız ve kalitemiz yüksek. Bu tarz müşterileri özellikle arar ve buluruz. Marka olmuş firmaların mobilyaları ile bizim ürünlerimiz yan yana geldiğinde, bizim ürünlerimiz daha etkileyici, işçilikli ve itinalı durmalı" diye konuştu.

'17 Aralık sektörü az etkiledi' Türkiye'de zaman zaman ekonomik krizler yaşandığını anlatan Araz, "17 Aralık sürecinin sektöre ufak tefek olumsuz etkileri oldu. Ancak mobilya sektörü olarak biraz daha şanslıydık. 

Zaten kış sezonunda olduğumuz için sadece maliyetlerimizde yüzde 10 fark yarattı" dedi. Samsun'da irili ufaklı, toplam bin 270 tane mobilya imalatçısı bulunduğunu vurgulayan Araz, şöyle devam etti: "Yaklaşık 6 - 7 aydır kümelenme çalışmamız var. 'Mobilyacılar Derneği'ni (MOBİD) oluşturduk. 27 şirket bir araya geldik. Bu bizi daha iyi yerlere getirecek. Çeşitli eğitimler almaya başladık. 

Amacımız, mobilya sektörünü ayağa kaldırmak. Önceden mobilya imalatında  Ankara  birinci sıradaydı. Ancak İnegöl bu unvanı devraldı.  Biz de Samsun'u mobilyanın merkezi haline getirebiliriz. Bunun için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız" dedi



Posta Karadeniz


Geri Dön