26 / 04 / 2024

Aydın Belediyesi Çine'deki yatırımları hayata geçiriyor!

Aydın Belediyesi Çine'deki yatırımları hayata geçiriyor!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çine İlçesinin yıllardır beklediği yatırımları hayata geçirmek için kolları sıvamış durumda. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'nin ihtiyaçlarını bildiklerini kaydetti.



Aydın Büyükşehir Belediyesi, Çine İlçesinin yıllardır beklediği yatırımları hayata geçirmek için kolları sıvamış durumda. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'nin ihtiyaçlarını bildiklerini kaydederek, "Çine'nin vizyonunu değiştirecek, hak ettiği yatırımları hayata geçireceğiz" dedi. 


1- ÇİNE SPOR VE SOSYAL TESİS ALANI 

15.000 (On Beş Bin) metrekarelik parselde yapılan tesisin toplam inşaat alanı 690 (altıyüzdoksan) metrekaredir. 1 adet kafeterya binası, 1 adet soyunma odası ve tuvaletlerin bulunduğu binası, 1 adet açık yüzme havuzu, 1 adet basketbol sahası,50 elli araçlık otopark dinlenme alanları, fitness aletlerinin bulunduğu spor alanları, 700 (yediyüz) metrelik koşu yolu, değişik türlerde ağaçlandırma, bitkilendirme, peyzaj düzenlemeleri bulunmaktadır. Toplam yatırım bedeli 1.100.000 (bir milyon yüz bin) TL'dir. 


2-ÇİNE İLÇESİ ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ 

Çine ilçesi şehirlerarası otobüs terminalinin yapım ihalesi 3 Kasım 2015 tarihinde yapılacaktır. Mevcut otobüs terminali yıkılarak yeni otobüs terminali yapılacaktır. 4.150 (dört bin yüz elli) metre kare inşaat alanına sahip olacak yeni otobüs terminalinde, 10 adet otobüs peronu, 10 adet bilet satış ofisi, 10 adet dükkan, ortak kullanım alanları, açık ve kapalı otopark alanları ile I adet restaurant bulunmaktadır. Ayrıca taşıma kooperatiflerine idari ofisler ve minibüsler için bekleme ile parklanma alanları bulunmaktadır. 


3-ÇİNE KENT MEYDANI 

3.500 metrekarelik meydan çevre düzenlemesi yapılacak. Kamulaştırma karan meclisten çıktı. 


4-ÇİNE NİKAH SALONU VE KÜLTÜR MERKEZİ 

Çine ilçesinde Cumhuriyet Mahallesinde yapılacak olan nikah salonu ve kültür merkezi işinin proje çalışmaları bitirilmiş olup ihalesi yapılacaktır. Yapılacak tesis toplam inşaat alanı 2 bin metrekaredir. 400 kişilik çok amaçlı salon, fuaye ve sergi alanı, kafeterya, sanatçı odaları, prova odaları, wc. idari ofisler, simültane tercüman odası. 


5-ÇİNE KALABAK ÇAYI KÖPRÜSÜ 

Cumhuriyet mahallesi ile soğancılar mahallesini bağlayacak olan kalabak çayı üzerine Kuvay-i Milliye Caddesi geçişi için 17 metre genişliğinde 28 metre açıklığında Fore Kazık sistemli köprü projesi bitirilmiş olup 2016 yılında ihalesine çıkılacaktır. Bu köprü Çine İlçe merkezinin trafik yükünü azaltacaktır. 


6- ÇİNE İTFAİYE BİNASI 

Şevketiye Mahallesinde yapılacak olan İtfaiye bınasınnın ihalesi 27 Ekim 2015 tarihinde yapılacaktır. İtfaiye binası çelik konstrüksiyon yapı olup bina inşaat alanı 230 metrekaredir. Betonarme temel, çelik Konstrüksiyon taşıyıcı sistem, Alimünyum kompozit cephe kaplama, depo. idari ofis, yatakhane, wc, duş alanı, 3 adet itfaiye aracı depolama alanı bulunmaktadır. 


7-ÇİNE DÜĞÜN SALONU PROJESİ 

Yeni mahallede spor ve sosyal tesis alanının yanına 500 kişilik kapalı düğün salonu projesi çalışmaları yapılmaktadır. Proje çalışmalarının bitiminden sonra düğün salonunun yapım ihalesine çıkılacaktır. 


8- ÇİNE KATI ATIK AKTARMA İSTASYONU 

Yapılacak tesiste platform ve yan yollar, fosseptik su deposu, kantar ve bekçi kulübesi bulanmaktadır. Yaklaşık maliyet çalışması aşamasındadır. Tesis toplam 7.100 (yedi bin yüz) metre kare alan içerisine yapılacaktır. 


9-ÇİNE İLÇESİNDE YAPILAN YOLLAR 

Asfalt kaplama 52 kilometre. Parke taşı yapılması 8 kilometre. Toplam 60 kilometre yol yapılmıştır. 



Aydın Hedef Gazetesi


Geri Dön