28 / 03 / 2024

Katar'ın Türkiye’deki yatırımları artacak!

Katar'ın Türkiye’deki yatırımları artacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'a yaptığı resmi ziyaret kapsamında konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Katar'ın, Türkiye’deki reel yatırımlar noktasında hassasiyetlerinin daha da artacağını da görüyorum” dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'a yaptığı resmi ziyaret kapsamında Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad El Sani ile Emirlik Divanı'nda gerçekleştirdiği baş başa ve heyetlerarasıgörüşmelerin ardından konakladığı otele geçti. 


Burada ziyaretini takip eden Türk gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Katar Emiri Temim ile gerçekleştirdiği ikili ve heyetlerarası görüşmelerin çok verimli geçtiğini belirterek, bundan sonraki sürece yönelik ne gibi adımlar atılacağının kararlarını aldıklarını söyledi.


Kararların hayata geçirilmesi için ilgililerin bundan sonraki süreçte görüşmelerini daha da yoğunlaştıracağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Katar'ın, Türkiye’deki reel yatırımlar noktasında hassasiyetlerinin daha da artacağını görüyorum. Bu adımlar inanıyorum ki Türkiye ve Katar arasındaki ekonomik ilişkilerimize adeta bir zirve adım mahiyetinde olacaktır” dedi.


Kültürel noktada da 2014 yılı sonu ve 2015 yılı başı itibarıyla “Türkiye – Katar Kültür Yılı” olarak ilan edildiğini hatırlatan Erdoğan, bu kapsamda iki ülkede birçok etkinliğin düzenleneceği bilgisini paylaştı.


İki ülke arasındaki ticari faaliyetlerin ve müşterek yapılacak yatırımların bundan sonraki süreçte çok daha farklı gelişeceğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hepsinden öte bugün attığımız en önemli adım; Türkiye – Katar arasında Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey oluşturulmasına yönelik adımdır. Bu adıma yönelik dışişleribakanlarımız çalışmalarını yapacaklar. Ben talimatını vereceğim gibi Sayın Emir de talimatını verecek. İnşallah Sayın Emir’in Türkiye’ye yapacağı resmi ziyarette imzalarını atmış olacağız.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasının ardından otelde kendisini bekleyen Katar’da öğrenimlerine devam eden bazı Türk öğrencilerle ayaküstü sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. 


AA


Geri Dön