23 / 04 / 2024

Katarın türkiyedeki yatırımlar

Katarın türkiyedeki yatırımlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'a yaptığı resmi ziyaret kapsamında konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Katar'ın, Türkiye’deki reel yatırımlar noktasında hassasiyetlerinin daha da artacağını da görüyorum” dedi.

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nden Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası belirlendi. İşte detaylar...

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

BAE’nin Türkiye’ye yatırımlarının büyük bölümü yenilenebilir enerjiye olacak!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmaların büyük kısmının yeşil enerji yatırımları olduğu ifade edildi. BAE, bunun yanı sıra, belirli süre geri ödemesiz olan tahvillere de para yatıracak.

İstanbul-İzmir Otoyolu yeni yatırımların önünü açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yeni yatırımların önünü açtığını belirtti.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları yüzde 65 arttı!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını toplam edinim adedi ve tüm işlemler bazında değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2021'de 2020'ye göre edinim adedi bazında yüzde 65 yükseldiğini belirledi.

RAMS Global Türkiye'deki konut yatırımlarını hızlandıracak!

Kazakistan merkezli Türk şirketi RAMS Global yaptığı açıklamada Türkiye’de sağlık tesisleri ve konut alanındaki yatırımlarını hızlandıracağını kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme raporuna göre, 2021 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’de yabancı gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23'ü vatandaşlık hakkı için yapıldı. 

Ceysin İnşaat Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Ceysin İnşaat Turizm Yatırımları Anonim Şirketi Kadıköy’de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Sinan Melikoğlu tarafından kuruldu.

Otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyadaki otelcilik devleri Türkiye'deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turizm sezonu yeni otel açılış haberleriyle start aldı. Kovid-19 salgınında da turizm yatırımları durmadı. Yeni marka ve tesisler hizmete sunulurken, inşaatı devam eden projelerin sayısı da oldukça fazla...

Katar Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Katar, Türkiye'deki yatırımlarını hızlandırıyor. Fabrika ve şirket alımlarını hızlandıran Katar, Türkiye'de birçok gayrimenkulün ve projenin de sahibi. Peki onlar neler?

İnşaat yatırımları ile büyüme devam edecek!

Yılın ilk çeyreğin büyüme rakamlarını yorumlayan Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, inşaat yatırımları ile büyümenin hızlanacağını dile getirdi.

Ulaştırma yatırımları 1 trilyon 555 milyar TL'ye ulaşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaştırma ve altyapı yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, ulaştırma ve altyapı yatırımlarının yapılan ve devam eden projelerde 1 trilyon 555 milyar TL'yi bulacağını söyledi.

Katarın türkiyedeki yatırımlar Haberi

Katarın türkiyedeki yatırımlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'a yaptığı resmi ziyaret kapsamında Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamad El Sani ile Emirlik Divanı'nda gerçekleştirdiği baş başa ve heyetlerarasıgörüşmelerin ardından konakladığı otele geçti. 


Burada ziyaretini takip eden Türk gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Katar Emiri Temim ile gerçekleştirdiği ikili ve heyetlerarası görüşmelerin çok verimli geçtiğini belirterek, bundan sonraki sürece yönelik ne gibi adımlar atılacağının kararlarını aldıklarını söyledi.


Kararların hayata geçirilmesi için ilgililerin bundan sonraki süreçte görüşmelerini daha da yoğunlaştıracağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Katar'ın, Türkiye’deki reel yatırımlar noktasında hassasiyetlerinin daha da artacağını görüyorum. Bu adımlar inanıyorum ki Türkiye ve Katar arasındaki ekonomik ilişkilerimize adeta bir zirve adım mahiyetinde olacaktır” dedi.


Kültürel noktada da 2014 yılı sonu ve 2015 yılı başı itibarıyla “Türkiye – Katar Kültür Yılı” olarak...