26 / 04 / 2024

İstanbul-İzmir Otoyolu yeni yatırımların önünü açtı!

İstanbul-İzmir Otoyolu yeni yatırımların önünü açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yeni yatırımların önünü açtığını belirtti.



Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yeni yatırımların önünü açtığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi'nin 384 kilometre otoyol, 42 kilometre bağlantı yolu olarak toplamda 426 kilometrelik güzergahı kapsadığını bildirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu otoyolda ayrıca 2 bin 907 metrelik Osmangazi Köprüsü'nün yer aldığını kaydetti. Bakan Adil Karaismailoğlu, ikisi çelikten inşa edilen toplam 21 bin 571 metrelik 38 viyadük, 6 bin 445 metrelik 3 tünel, 291 alt geçit kutu menfez, 22 kavşak, 18 servis alanı,179 köprü, 715 hidrolik kutu menfez, 4 bakım işletme merkezi, ana kontrol merkezi ve 21 gişe alanı olduğunu kaydetti.

İstanbul-İzmir Otoyolu yeni yatırımların önünü açtı!

Bakan Adil Karaismailoğlu, İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Manisa ile gibi nüfusu yoğun kentlerle ülkemizin dünyaya açılan önemli ihracat kapısı niteliğindeki bölge genelini yakından ilgilendiren otoyol projesinin yerel kalkınmaya da fayda sağladığına değinerek, otoyolun bölgede gündelik hayatı ve ekonomiyi canlandırdığını belirtti.

"Otoyol güzergahında toplamda 8 yeni OSB konumlandırıldı"

Yaptığı açıklamada, yatırımcıların dikkatini çeken İstanbul-İzmir Otoyolu güzergahı boyunca yer alan dinlenme tesisleri, bakım ve işletme merkezleri, diğer ticari alanlarda binlerce personelin istihdam edildiğini kaydeden Bakan Adil Karaismailoğlu, otoyolla kentlere daha kısa sürede ve hızlı ulaşılmasının bölgedeki turizm faaliyetlerini de hareketlendirdiğini dile getirdi.

İstanbul-İzmir Otoyolu yeni yatırımların önünü açtı!

Bakan Adil Karaismailoğlu, söz konusu proje ile bölgede bulunan şehirlerinin kapasitelerinin üzerine çıktığını, yeni yatırımların da önünün açıldığını kaydederek şöyle konuştu: "Proje sonrasında güzergah üzerinde 306 yeni işletme belgeli tesis açıldı, 31 bin yeni işletme belgeli oda turizme katıldı, 61 bin de yatak eklendi. Bölgedeki turizm sezonu daha da uzarken turizm merkezlerinde ziyaretçi sayısı arttı. Ticari limanların varlığı nedeniyle Türkiye'den yapılan ihracat ve ithalatın önemli bir kısmının gerçekleştirildiği bölge, ulaşımda sağlanan kolaylıklar sonrasında gelişimini sürdürdü. Proje, üretim sektöründe gayrisafi yurt içi hasılaya (GSYİH) 8,5 milyar lira katkı sundu. Otoyol güzergahı üzerinde 8 yeni organize sanayi bölgesi (OSB) konumlandırıldı. Yatırımcılar için çekim merkezi haline gelen bölgede mevcutta bulunan 13 OSB'de ise 2 bin 635 hektar genişleme yapıldı, burada da 54 bin personel istihdam ediliyor."
 


Geri Dön