19 / 04 / 2024

Aydın Belediyesi, Efeler Zafer Meydanı'nı gündeme aldı!

Aydın Belediyesi, Efeler Zafer Meydanı'nı gündeme aldı!

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Şubat ayı ilk oturumunu yarın gerçekleştirecek. Meclis, Efeler Zafer Meydanı'nda bulunan Minibüs Garaj alanı konusunu, belediye hizmet alanına dönüştürülmesi gibi konuları içeren 25 ayrı maddeyi görüşecek.



Aydın BŞB Meclisi Toplantı Salonu'nda gerçekleşecek oturumu, BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu yönetecek. Saat 16.00'da başlayacak meclis oturumunda, Efeler'de bulunan otoparkla cadde ve bulvarlardaki otopark alanlarının 5 yıllığına, Büyükşehir Belediyesi'ne ait AYBEL Şirketi'ne kiraya verilmesi ve diğer maddeler görüşülerek, incelenmek üzere komisyonlara havale edilecek. Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun projelerinde yer alan ve uzun süredir gündemde olan Efeler'e bağlı Zafer Mahallesi Meydanfndaki Minibüs Garaj alanına, içerisinde kongre merkezi alanların yapılacağı çok katlı bina yapılması Meclis gündemine alınıyor. Madde, Zafer Mahallesi 222 ada 30 parselin Belediye Hizmet Alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/5 bin ölçekli nazım imar planı ve 1/bin ölçekli uygulama imar planı değişikliği olarak gündeme alındı. 



Mecliste görüşülecek diğer gündem maddelerinin bazıları şunlardan oluşuyor: Didim ilçesi Çamlık Mahallesi ile Karakuyu mevkide bulunan bazı parsellerin ticaret ve konut alanından ticaret alanına dönüştürülmesine ilişkin 1/5 bin ölçekli nazım imar planı değişikliği. Söke ilçesi İlçesi Bağarası Caddesi ile Söke Çayı arasında kalan alanın imar planlarının iptaline ilişkin Aydın 2. 

İdare Mahkemesinin 2013/356-2014/687 esas nolu kararı doğrultusunda 1/5 bin ölçekli nazım imar planında işlem tesis edilmesi kararının görüşülmesi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, kültürel, sanatsal, sportif faaliyetler ve çeşitli çocuk gösterileri etkinliklerinin gerçekleştirilebilmesi için Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bütçesinden karşılanacak olan ödenek üst limitinin belirlenmesi hususu görüşülecek. 



Meclis, BŞB Daire Başkanlıklarına ait 2015 Yılı Gelir Ücret Tarifesi cetveline tarife eklenmesi ve bazı tarifelerde değişiklik yapılması gündeme alındı. BŞB Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı teklifi üzerine, Efeler ilçesi Hasan Efendi Mahallesi Gençlik Caddesi'nde bulunan otopark alanı, Efeler ilçesi Zafer Mahallesi Pınarbaşı girişi otopark alanı, Bulvar, cadde, ve sokaklarda bulunan otopark alanlarının 5 yıllığına BŞB'ne ait AYBEL Şirketne kiraya verilmesi görüşülecek. Sürekli ertelenmesinden dolayı, Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın ile BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu arasında gerilime neden olan, Aydın -İzmir karayolu Germencik ilçesi Hıdırbeyli Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 15 ayrı parseller üzerinde, Organize Tarım Alanı (Tarım ve Hayvancılık Tesisi)amaçlı 1/5 bin ölçekli nazım imar teklifi, Şubat oturumunda tekrar gündeme alındı. 


Çine Madran Gazetesi


Geri Dön