28 / 03 / 2024

Aydın Büyükşehir Belediyesi depreme karşı binaları güçlendirecek!

Aydın Büyükşehir Belediyesi depreme karşı binaları güçlendirecek!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde bulunan binaları depreme karşı güçlendirme çalışmaları yapmak için çalışmalara başladı. 



Aydın Büyükşehir Belediyesi olası depreme karsı önlemler almak için çalışmalara başladı.  Aydın Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan kararla zemin katlarında otopark olan binaların depreme karsi daha güvenli hale getirilebilmesi için üç tarafının dis duvarla veya ara bölme duvarla güçlendirilmesine izin verildi. Güçlendirme çalışmaları ilçe belediyelerinden alınacak izinle yapılabilecek.

 Aydın Büyükşehir Belediyesi depreme karşı binaları güçlendirecek!

Alınan kararla 90'li yıllardan bu yana uygulanan ve deprem güvenliği açısından risk taşıyan, giriş kati otopark olan, açık kolonlar üzerine oturan binaların da güçlendirilmesinin önü acildi. Yapılan düzenlemeyle, gerekli izinler alin diktan sonra, hâlihazırda zemin katları otopark olarak inşa edilmiş izinli yapılarda yapıyı güçlendirecek dış duvar veya ara bölme duvar inşa edilebilecek.

Başkan Çerçioğlu, Aydin Büyükşehir Belediyesi'nin olası depreme karsı her türlü hazırlıkları yapmaya devam ettiklerinin altını çizerek vatandaşlara binalarını güçlendirmeleri için her türlü kolaylığı sağlamaya devam edeceklerini belirtti.
 
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!


Geri Dön