28 / 03 / 2024

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne kentsel dönüşüm tepkisi!

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne kentsel dönüşüm tepkisi!

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Söke, Kuşadası ve Efeler'de kentsel dönüşüm projelerinin iki yıldır imar revizyonları Meclis'ten geçmediği için başlatılamadığını söyledi.



Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Söke, Kuşadası ve Efeler'de kentsel dönüşüm projelerinin iki yıldır imar revizyonları Meclis'ten geçmediği için başlatılamadığını söyledi. Germencik'in Camikebir ve Mesudiye mahallelerinde 8 hektarlık alana ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı revizyonu teklifine imar komisyonu vatandaşların mağdur olacağı gerekçesiyle ret kararı verdi. Geçmeyen projeler Komisyon üyelerine tepki gösteren Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, ilçelerin kentsel dönüşüm için imar planı revizyonu beklediğini belirtti. Akın, "Büyükşehir Yasası'na göre 1/1000 ölçekli imar planlarının hazırlanması ilçe belediyelerine ait. Bizim sunduğumuz teklifte yeşil alanlarda bir azalma yok.


Emsal artışı yok. İlçelerin önünün açılması lazım. İlçemde kentsel dönüşüm yapmak istiyorum. Ama Büyükşehir Belediye Meclisi'nde sorunlarla karşılaşıyoruz. Söke, Kuşadası ve Efeler'de kentsel dönüşümle ilgili projeleri başlatmamız lazım. Ancak bir evrak nedeniyle iki yıldır geçmeyen projeler var" dedi.


Yeni Asır 


Geri Dön