29 / 03 / 2024

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne haciz şoku!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne haciz şoku!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 188 milyon liralık için icra yolu ile haciz işlemi başlatıldı. Eze İnşaat firması, icra emrinde belirtilen 7 gün içerisinde ödeme yapılmaması durumunda icra işleminin yapılacağı öğrenildi.



Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 188 milyon liralık için icra yolu ile haciz işlemi başlatıldı. Eze İnşaat firması, icra emrinde belirtilen 7 gün içerisinde ödeme yapılmaması halinde icra işleminin yapılacağı öğrenildi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne iş yapan taşeron ve yüklenici firmaların, yaptıkları işlerin parasını gününde alamayınca, hak edişleri ve faturalarının gereği olan miktarı icra yolu ile tahsil etmeye çalıştığı belirtildi.

7 GÜN İÇİNDE ÖDENMESİ İSTENDİ


Mersin 3.İcra Müdürlüğü'nün, kendisine sunulan fatura ve diğer belgeleri inceledikten sonra 14.3.2019 günü işlem başlatarak, belediyeye ödeme emri gönderdiği belirtildi. Söz konusu resmi işlem ile beraber idare yasal olarak uyarılarak, 7 gün içinde ödeme yapılmaz ise haciz işlemi başlatılacağı bildirildi.

ADAY OLAMAMIŞTI


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmış fakat  adaylık başvurusunun evrak tesliminin saat 17:00’den sonra yapıldığı gerekçesiyle adaylığı İl Seçim Kurulu tarafından reddedilmişti.

Daha sonra ise Demokrat Parti’den adaylık başvurusunda bulunan Kocamaz'ın bu talebi de YSK tarafından reddedilmişti. Bunun üzerine İyi Parti tarafından desteklenen eski bakan Ayfer Yılmaz Demokrat Parti’den aday olarak açıklanmıştı.


Geri Dön