29 / 03 / 2024

Aydın Çine Soğancılar'da TOKİ evleri talebi!

Aydın Çine Soğancılar'da TOKİ evleri talebi!

Aydın Çine Soğancılar Mahallesi Şeyhler mevkisinde yaşayan vatandaşlar, AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'a, eskiden ilçe çöplüğü olarak kullanılan yaklaşık 300 dönümlük boş araziye TOKİ konutları yapılması için talepte bulundu.



AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın Çine Soğancılar Mahallesi'ne yaptığı ziyarette, sohbet ettiği vatandaşlara  TOKİ  evlerini Çine'ye getirmek istediklerini ve yer arayışı içerisinde olduklarını söyledi. 


TOKİ evlerinin ilçeye bir an önce kazandırılması gerektiğini vurgulayan Çineliler, "Bazı ilçelerin belediyeleri muhalefet partilerinin elinde olsa da TOKİ buralardaki yöneticilerle bir olup konut yapıyor. Çine'ye de bu hizmetin gelmesi için AK Partili yetkililer ile Çine Belediyesi'nin CHP'li yetkilileri bir araya gelip aynı hizmetten bizim de yararlanmamızı sağlayabilir" dediler. 


EN AZ 250 TALEP ŞARTI 


TOKİ başkanı ile görüştüğünü ve en az 250 kişiden talep gelmesi ve uygun yer bulunması halinde TOKİ konutlarının Çine'ye de kazandırılacağını ifade eden Savaş şunları söyledi: "Geçtiğimiz dönemlerde Karakollar Mahallesi'nde TOKİ evleri çalışması başlatmıştık ama Çine Belediyesi ile hem fikir olamamamız ve talebin az olması sebebiyle bunu gerçekleştiremedik. Ben Çine'ye kesinlikle TOKİ'nin gelmesini istiyorum. Buna çok ihtiyacımız var. Ancak bana yer gösterin. AK Parti Çine ilçe başkanımız bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Sizden en az 250 talep istiyorum. Minimum bu rakamı yakaladığımız ve uygun yeri belirlediğimizde TOKİ evlerini Çine'mize kazandıracağız" dedi. 


ESKİ ÇÖPLÜK TOKİ'YE UYGUN


TOKİ evleri için gereken 250 talebe rahatlıkla ulaşılabileceğini söyleyen Çineliler. Soğancılar Mahallesi'nin doğu tarafında bulunan ve Madran Dağı eteklerindeki eski ilçe çöplüğü alanının toplu konuta uygun olduğunu söylediler. Bu talebi değerlendireceklerini belirten Milletvekili Mustafa Savaş. AK Parti Çine İlçe Başkanı Mehmet Tosun'dan TOKİ çalışmalarının hızlandırılmasını istedi. Tosun da yönetim olarak 300 dönümlük eski ilçe çöplüğünü TOKİ konutlarına uygun bulduklarını ve bu konudaki çalışmalarının devam ettiğini söyledi.



Osman YURTTAŞ/Aydın Denge Gazetesi 


Geri Dön