28 / 03 / 2024

Karabağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları seçimden önce başlayacak!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları seçimden önce başlayacak!

AK Partili vekil Şengül, kentsel dönüşümle sağlanacak ranttan vatandaşların yararlanacağını söyledi AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Karabağlar'da dönüşüm alanı içinde kalan mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi.



AK Partili vekil Şengül, kentsel dönüşümle sağlanacak ranttan vatandaşların yararlanacağını söyledi AK Parti  İzmir  Milletvekili Aydın Şengül, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümün yapılacağı Karabağlar'da dönüşüm alanı içinde kalan mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi. 


Şengül, bakanlığın kentsel dönüşümden asla rant sağlamayacağını, asıl rantın kamuya ve vatandaşlara verileceğini söyleyerek, "Kentsel dönüşüm için Bakanlığın buradan rant veya para kazanma gibi bir derdi yok. Eğer, biz burada bir rant sağlayacaksak, o rant, hem Karabağlar'da yaşayan vatandaşlarımızın; hem de kamunun olacak. Kamu ne yapacak? Yine o parayı sizin için harcayacak dedi. 

"İnsanların beklentilerini karşılayamayan, hayalleriyle ters düşen kentsel dönüşüm içinde asla olmayız" diyen Şengül şu açıklamalarda bulundu: "İlk etapta 600 dönüme yakın yer kamulaştırıldı. Üç dört bin konutla ilgili proje çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayacağız. İnsanlar anlaşmadan önce nasıl bir binada yaşayacaklarını görecekler. Sonra gelip anlaşacaklar." 


Habertürk Egelş


Geri Dön