25 / 04 / 2024

Karabağlar dönüşüm

Karabağlar dönüşüm

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'in kentsel dönüşüm konusunda uzun süredir bir aşama kaydedemediği algısının, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin ziyaretiyle olumlu yönde değiştiğini söyledi.

Karabağlar'ın yapı stok envanteri çıkarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Karabağlar Belediyesi ile birlikte yürüteceği "Yapı Stok Envanteri Projesi" öncesi 9 Eylül Üniversitesi ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yetkililerinin de katılımıyla ilk toplantı gerçekleşti.

Karabağlar halkı dönüşüm bekliyor!

Karabağlar'da en büyük beklenti, hızla kentsel dönüşüme geçilmesi...Çarpık kentleşmenin bir an önce düzeltilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, ilçede özellikle kaldırım işgallerine karşı da etkin mücadele yapılmasını bekliyor.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları seçimden önce başlayacak!

AK Partili vekil Şengül, kentsel dönüşümle sağlanacak ranttan vatandaşların yararlanacağını söyledi AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Karabağlar'da dönüşüm alanı içinde kalan mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi.

Karabağlar'daki dönüşüm için bakanlıktan izin çıktı!

Karabağlar Belediyesi'nce yürütülen kentsel dönüşüm projesi için merakla beklenen izin çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan riskli alan olarak belirlenen 106 hektarlık alan için izin verdi.

Diyarbakır Bağlar Dönüşüm Projesi kapsamında ilk bina yıkıldı!

Merakla beklenen Diyarbakır Bağlar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm tartışması!

Karabağlar Belediye Meclisi’nde, Büyükşehir'in Uzundere Mahallesi’nde sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili tartışma çıktı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu dönüşümle ilgili birlik olma çağrısında bulundu.

Kayseri Hacılar Dönüşüm Projesi'nde 2. etabın temeli atılıyor!

Hacılar Belediyesi’nin yönettiği kentsel dönüşüm projesinin 2. etabında 4 bloğun daha temeli atılıyor.

Muhittin Selvitopu'ndan Karabağlar kentsel dönüşüm projesi açıklaması!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bölgedeki kentsel dönüşüm sürecinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkisinde olduğuna dikkat çeken Selvitopu, dönüşüm ile ilgili süreci anlattı...

KİPTAŞ Bağcılar dönüşüm projesinin temeli yarın atılıyor!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Bağcılar ilçesi Kirazlı Mahallesi'nde start verilen kentsel dönüşüm projesinin temeli yarın atılıyor.

Karabağlar'ın kentsel dönüşüm revizyon planları iptal edildi' iddiası!

AK Parti Karabağlar Grup Başkan vekili Fikret Mısırlı, Karabağlar meclis üyelerinin bir kısmının kentsel dönüşüm revizyon planlarının iptali için dilekçe yazdıklarını iddia etti. 

Karabağlar’a kentsel dönüşüm müjdesi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Karabağlar'da yaşayan vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya geldi. Şengül, Karabağlar'a kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm planlarına itiraz!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmalarına bölge halkından yine itiraz geldi. Vatandaşlar imar planlarının iptalini talep etti.

Kayseri Hacılar dönüşüm projesindeki konutlar teslim edildi!

Kayseri Hacılar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yer alan 200 adet konut sahiplerine teslim edildi.

Karabağlar'da kentsel dönüşüm ısrarı!

İzmir'in Karabağlar bölgesinde kentsel dönüşüm projesinin ikinci etabı vatandaşların itirazlarına rağmen devam ediyor.

Karabağlar'daki kentsel dönüşüm bilirkişiden geçmedi!

İzmir Karabağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi üst ölçekli planlara, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, plan bütünlüğüne ve planlamanın eşitlik ilkesine uygun olmadığı gerekçesiyle bilirkişiden geçmedi.

Karabağlar dönüşüm projesine ilişkin 5 sorun mecliste!

İzmir Karabağlar'da riskli alan ilan edilen bölgelerin dönüşümü meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan dönüşüm hakkında 5 soru sordu..

Karabağlar dönüşüm Haberi

Karabağlar dönüşüm


Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, İzmir'in kentsel dönüşüm konusunda uzun süredir bir aşama kaydedemediği algısının, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin ziyaretiyle olumlu yönde değiştiğini söyledi. Varan, "Sayın Bakanımızın İzmir'e olan bu özel ilgisi çok önemli. Kendilerinin ziyareti yerel yönetimlerle bizler arasında bir sinerji oluşmasına neden oldu. Bu enerjiyle Sayın Bakanımızın verdiği yılbaşı tarihine çalışmaları yetiştireceğiz" diye konuştu.


'Bakan Özhaseki sinerji oluşturdu' 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki'nin Karabağlar'daki kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirdiği inceleme sonrası "yılbaşında ilk kazmayı vururuz" müjdesi bölgede bayram havası estirdi. Varan, "Özellikle yerel yönetim temsilcileri ile bölgemizde ve aynı masa başında bir arada olmamız, İzmir'in faydasına bir görüntü. Sayın bakanımızın oluşturduğu bu sinerjiyi kaybetmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.


30 bin konut ve işyeri


Karabağlar'daki kentsel dönüşüm uygulaması 2012 yılında,...