25 / 04 / 2024

Karabağlar'ın kentsel dönüşüm revizyon planları iptal edildi' iddiası!

Karabağlar'ın kentsel dönüşüm revizyon planları iptal edildi' iddiası!

AK Parti Karabağlar Grup Başkan vekili Fikret Mısırlı, Karabağlar meclis üyelerinin bir kısmının kentsel dönüşüm revizyon planlarının iptali için dilekçe yazdıklarını iddia etti. 



İzmir Karabağlar'da 9 bin 785 binanın bulunduğu alanda kentsel dönüşüm yapılması planlanıyor. AK Parti Karabağlar Grup Başkan vekili Fikret Mısırlı, Karabağlar'da Cennet Çeşme, Salih Omurtak, Bahriye Üçok, Limontepe, Ali Fuat Erdem ve Umut Mahallelerini kapsayan alanda yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Fikret Mısırlı, CHP Karabağlar meclis üyelerinin bir kısmının kentsel dönüşüm revizyon planların iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhinde matbu dilekçeler dağıtarak imza topladıklarını öne sürdü. 

İŞ BİRLİĞİ YAPMADILAR

Kentsel dönüşümün Karabağlar'da yaşayan halkın yararına olacak bir proje olduğunu söyleyen Mısırlı, "Kentsel dönüşüm için yeni süreçte vatandaş isterse kat karşılığı verecek. Yerinde dönüşüm yapılacak. Vatandaşımızın hakkı zayi olmayacak, devletin güvencesi altında olacaklar. Vatandaş isterse arsasını satabilecek, isterse kendisi inşaat yapabilecek, isterse de müteahhitte verebilecek. Bunların hepsi garanti altında olacak" dedi. Mısırlı, "CHP'li meclis üyeleri, Bakanlığımızla iş birliği yapmak yerine, 285 kişiyi kışkırtarak imza toplamıştı. Bu bölgedeki 100 bine yakın vatandaşımızı mağdur ediyorlar. Bu insanlarımızın kaderine terk edilmesi, dönüşümle yeni bir imardan yoksun bırakılmaya çalışılması vicdanlarımızı yaralıyor. Karabağlar'ın gelişmesinin önünü tıkamak kimsenin yararına olamaz" dedi.

 


Geri Dön