26 / 04 / 2024

Karabağlar'ın mülkiyet sorunu imar affıyla çözülüyor!

Karabağlar'ın mülkiyet sorunu imar affıyla çözülüyor!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölgenin tapu ve mülkiyet sorunu imar affı kapsamında çözülecek.



İzmir'in Karabağlar ilçesinde riskli alan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölge ile yine imar affı kapsamına girmesine rağmen tapularını alamayan vatandaşlara, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı müjdeyi verdi.

CNN Türk'te göre; yapılan yönetmelik değişikliği ile vatandaşların sorunu imar barışı uygulaması altında çözüldü. Müjdeyi veren  Ak Parti Milletvekili Necip Nasır, bölgede bu sorunun çözümü için derneklerin kurulduğunu söyledi.

Karabağlar Cennetçeşme ve Limontepe bölgelerinde bulunan bazı mahallelerdeki evler, 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla önce riskli alan ilan edildi ve kentsel dönüşüm kapsamına alındı. 

Ancak bölgede yaşayan vatandaşların tapu mülkiyet sorunları çözülemedi. Aynı şekilde imar affı kapsamına girmesine rağmen tapularını edinemeyen vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan sorunlarının çözümü yardım istedi. 

Bakanlık tarafından yapılan incelemelerde Türkiye'nin farklı bölgelerinde de aynı yönden sorunların yaşanmasını göz önünde bulundurup yaptığı yönetmelik değişikliğiyle bu konuyu imar barışı kapsamına aldı.

MÜJDE, VATANDAŞLARA DUYURULDU

Bakanlığın yaptığı değişiklik kararını ise müjde olarak Ak Parti  İzmir  Milletvekili Necip Nasır, Ak Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca ve Ak Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan, verdi. 

Daha sonra yapılacak olan toplantılarla konunun ayrıntılarının detaylıca vatandaşlara aktarılacağını söyleyen Necip Nasır, "Bu aslında tüm Türkiye'yi kapsayan bir karar. Ama bizde de Karabağlar bölgesinde yaşayan vatandaşlarımıza müjde gibi. Artık doğal gaz, su elektrik gibi kamu hizmetlerinden yararlanacaklar" diye konuştu.


Geri Dön