24 / 04 / 2024

Muş'ta imar barışı ile 25 bin vatandaşın mülkiyet sorunu çözüldü!

Muş'ta imar barışı ile 25 bin vatandaşın mülkiyet sorunu çözüldü!

İmar barışı ile 25 bin Muşlu vatandaşın mülkiyet sorununu çözdüklerini söyleyen Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, 1'i inşaat halinde, 5'i proje aşamasında 6 atık su arıtma tesisini de yakın zamanda kente kazandıracaklarını belirtti.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılarak, vatandaşlara hitap etti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Muş'ta bin 544 konut projesini hayata geçirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek dönemde Kepenek'te toplam 500 kişilik sosyal konut projesi yapacaklarını söyledi.

İmar barışı ile 25 bin Muşlu vatandaşın mülkiyet sorununu çözdüklerini ifade eden Erdoğan, 1'i inşaat halinde, 5'i proje aşamasında 6 atık su arıtma tesisini de yakın zamanda kente kazandıracaklarını söyledi.

Erdoğan, ulaştırmada, 16 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol mesafesini 135 kilometre ilaveyle 151 kilometreye çıkardıklarını söyledi. Erdoğan, yapımı devam eden Malazgirt Çevreyolu'nu, Lice-Kulp-Muş, Ahlat-Ovakışla-Bulanık, Varto-Çaylar-Karlıova ayrımı ve Çobandede-Hınıs-Varto yollarını bu yıl tamamlayacaklarını belirtti. 

Erdoğan, Muş-Varto, Pattos-Malazgirt-Bulanık, Varto-Bulanık, Yoncalı-Adıvar, Hasköy-Güroymak ayrımı, Erentepe-Karaağıl-Bulanık ayrımı ve Hasköy-Korkut-Ovakışla yollarını da seneye hizmete açacaklarını söyledi.

Toplam maliyeti 2 milyar lira olan Palu-Genç-Muş Demiryolunu deplase ederek, tamamlayıp hizmete sunduklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yolçatı-Tatvan hattı ile Muş-Tatvan demiryolunu yenilediklerini belirtti.


Geri Dön