26 / 04 / 2024

Sultanbeyli mülkiyet sorununa neşter!

Sultanbeyli mülkiyet sorununa neşter!

İmar barışının da düzenlendiği yasa tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. İstanbul Sultanbeyli'de tapu maliki ile fiili kullanıcının farklı kişiler olması nedeniyle geniş bir alanı kapsayan mülkiyet sorunu da tasarı ile çözülüyor. Bu durum 200 bin kişiyi doğrudan ilgilendiriyor...



Hükümet, Sultanbeyli'deki mülkiyet sorunu çözmek için harekete geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ile Sultanbeyli Belediyesi 8 yıldır hisseli tapu sorununu çözmek için çalışıyor. 

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı "imar barışı" paketinde Sultanbeyli de yer alıyor. Geniş bir alanı kapsayan mülkiyet sorunun çözüleceğini müjdeleyen Başbakan Yıldırım'ın açıklaması bölge halkına umut oldu. 

Hürriyet Gazetesi'nden Gülistan Alagöz bölge halkı ile görüştü. Vatandaşın evlerini yaparken bir bedel ödeyerek arsaları aldığını ifade eden Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Muhtarı Salih Tüysüz, "Koyununu sıpasını altınını satan gelmiş buraya. O zaman burası köydü. Kim bilir tapuyu iskanı. Millet başını sokacak yer aradı, evini yaptı. Yıllardır tapu bekleniyor. Umudumuz büyük. Bu dönem bu sorun çözülür" dedi. 

Bölgedeki her iki kişiden birinin tapu sorunu yaşadını belirten Sultanbeyli Genç Mimarlar ve Mühendisler Derneği Başkanı Yusuf Demir, bahsi geçen yasanın çıkması halinde yüz yıllık sorunun çözüleceğini söyledi. Yusuf Demir, "Belediye arsaların büyük kısmını trampa yoluyla aldı. Ama mevcut kanuna göre direk vatandaşa veremiyor, ihale etmesi gerekiyor. İhale ederse vatandaşın evini başkası gelip alabilir ve ciddi mağduriyetler olur. Bu yasa bu mağduriyetlerin önüne geçecek. Belediye doğrudan o evde yaşayana tapusunu verecek" ifadelerini kullandı.


İmar barışı komisyonda kabul edildi!

17 soruda imar barışı!
 


Geri Dön